Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google
Add topontiki.gr on GoogleΚατά 25 μονάδες βάσης αύξησε το επιτόκιο δανεισμού η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το οποίο και διαμορφώθηκε στο 1,25% στα υψηλότερα δηλαδή επίπεδα από το Μάρτιο του 2009.
Κατά 25 μονάδες βάσης αύξησε το επιτόκιο δανεισμού η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το οποίο και διαμορφώθηκε στο 1,25% στα υψηλότερα δηλαδή επίπεδα από το Μάρτιο του 2009.
Σημειώνεται ότι αυτή είναι η δεύτερη αύξηση του βασικού επιτοκίου στην ευρωζώνη τον τελευταίο χρόνο.
Κατά τη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, επισήμανε ότι η ΕΚΤ παρακολουθεί στενά τους κινδύνους που απειλούν τη σταθερότητα των τιμών, μην αποκλείοντας το ενδεχόμενο υιοθέτησης αυστηρότερης νομισματικής πολιτικής.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.