search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 22:51
MENU CLOSE

Την ενίσχυση της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας Κρήτης ζητά ο Λευτέρης Αυγενάκης

26.08.2011 18:38
Την ενίσχυση της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών  της Περιφέρειας Κρήτης ζητά ο Λευτέρης Αυγενάκης  - Media

Γράφει ο Χαράλαμπος Ξεκουκουλωτάκης, Δημοσιογράφος

Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Λευτέρης Αυγενάκης με κοινοβουλευτική του παρέμβαση πρός τους Υπουργούς Εσωτερικών, κ. Χάρη Καστανίδη και Δικοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Δημήτρη Ρέππα επιδιώκει την ενίσχυση του προσωπικού στην Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας Κρήτης για την ταχύτερη δυνατή έγκριση των άρτιων επενδυτικών σχεδίων.

Γράφει ο Χαράλαμπος Ξεκουκουλωτάκης, Δημοσιογράφος

Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Λευτέρης Αυγενάκης με κοινοβουλευτική του παρέμβαση πρός τους Υπουργούς Εσωτερικών, κ. Χάρη Καστανίδη και Δικοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Δημήτρη Ρέππα επιδιώκει την ενίσχυση του προσωπικού στην Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας Κρήτης για την ταχύτερη δυνατή έγκριση των άρτιων επενδυτικών σχεδίων. Συγκεκριμένα στο έγγραφό του ο κ. Αυγενάκης επισημαίνει ότι: «η Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας Κρήτης αντιμετωπίζει ουσιαστικά λειτουργικά προβλήματα λόγω σημαντικών ελλείψεων προσωπικού, αλλά και της απορρόφησης προσωπικού στις Διευθύνσεις της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας, ώστε αυτή παρουσιάζεται εξαιρετικά αποδυναμωμένη». Ως εκ τούτου, συμπληρώνει ότι: «παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση στην εξέταση και τελική διεκπεραίωση επενδυτικών φακέλων που κατατίθεται στην Περιφέρεια», ενώ «οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης γίνονται μάλιστα συχνά αποδέκτες παραπόνων από τους επενδυτές για τις μεγάλες καθυστερήσεις, χωρίς να είναι οι ίδιοι αρμόδιοι και παρόλο που καταβάλλουν καθημερινά όλες τους τις δυνάμεις για τη διεκπεραίωση των φακέλων». Ο κ. Αυγενάκης τονίζει, επίσης, ότι: «επιπρόσθετες καθυστερήσεις προκύπτουν από την χωρική διασπορά των υπηρεσιών, ώστε ο ίδιος φάκελος γίνεται αντικείμενο επεξεργασίας από υπαλλήλους της Περιφέρειας που βρίσκονται ακόμα και σε διαφορετικές πόλεις (π.χ. Ηράκλειο – Ρέθυμνο).» Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας καταγγέλει, επίσης,ότι: «για επενδύσεις για τις οποίες έχει ζητηθεί από τους επενδυτές σύσταση ΠΟΕ προκειμένου να γίνει επιτόπιος έλεγχος των επενδύσεων και εκταμίευση αυτών, από τις αρχές του Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους δεν έχει συσταθεί το Όργανο Ελέγχου για καμία από αυτές.» O κ. Αυγενάκης ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό εάν «έχει ενημερωθεί το αρμόδιο Υπουργείο για τα προβλήματα λειτουργίας και την αποδυνάμωση της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας Κρήτης», ενώ ζητά «συγκεκριμένα μέτρα για την άμεση ενίσχυση του υπάρχοντος προσωπικού».

(Τα κείμενα των «Ρεπόρτερ στο δρόμο» δεν υφίστανται επεξεργασία  και εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 22:50