Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google
Add topontiki.gr on GoogleΑπό 1η Σεπτέμβρη τίθεται σε ισχύ το μέτρο για τον αυξημένο (στο 23%) ΦΠΑ στην εστίαση.
Από 1η Σεπτέμβρη τίθεται σε ισχύ το μέτρο για τον αυξημένο (στο 23%) ΦΠΑ στην εστίαση.
Ορισμένοι επιχειρηματίες του κλάδου συμπορεύονται με την απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών Συλλόγων και Συναφών Επαγγελμάτων για στάση πληρωμών προς το Δημόσιο, ενώ άλλοι συνάδελφοί τους δηλώνουν ότι θα καταβάλλουν το ΦΠΑ κανονικά.
Στο μειωμένο συντελεστή 13% παραμένουν προϊόντα όπως τα τυποποιημένα είδη διατροφής (η τοποθέτηση σάντουιτς σε πλαστική ή άλλη συσκευασία δεν καθιστά τα αγαθά αυτά τυποποιημένα, κατά συνέπεια υπάγονται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ 23%), τα μη παρασκευασμένα είδη διατροφής, όπως ζυμαρικά, όσπρια, λαχανικά, φρούτα, κρέατα, ψάρια, και λοιπά είδη διατροφής, φρέσκα ή κατεψυγμένα, τα παρασκευασμένα είδη διατροφής που διατίθενται κατεψυγμένα ανεξάρτητα από τον κωδικό δραστηριότητας της επιχείρησης, η παράδοση ψωμιού, τα απλά αρτοσκευάσματα, όπως παξιμάδια, κριτσίνια, φρυγανιές, κουλούρια, κρουασάν, μπισκότα, κέικ και βουτήματα ζαχαροπλαστικής, το φυσικό ή τεχνητό μεταλλικό νερό, μη αεριούχο.
.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.