search
ΤΕΤΑΡΤΗ 09.09.2026 14:36
MENU CLOSE

Βενιζέλος κατά του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής

01.09.2011 10:28
Βενιζέλος κατά του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής - Media

Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Add topontiki.gr on Google

Την εγκυρότητα της έκθεσης του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής αμφισβήτησε ευθέως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος. «Το κείμενο δεν διαθέτει τα στοιχεία εγκυρότητας αντίστοιχων διεθνών εκθέσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά, σε μια μάλλον ατυχή προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Την εγκυρότητα της έκθεσης του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής αμφισβήτησε ευθέως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος.

«Το κείμενο δεν διαθέτει τα στοιχεία εγκυρότητας αντίστοιχων διεθνών εκθέσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά, σε μια μάλλον ατυχή προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Η αλήθεια είναι πως η έκθεση του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής ήταν καταπέλτης για την κυβέρνηση, καθώς υπογράμμιζε πως η δυναμική τους χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ παραμένει ανεξέλεγκτη, ενώ εστίαζε και στην αδυναμία εξυγίανσης της δημοσιονομικής διαχείρισης.

Παράλληλα, η έκθεση επισήμανε ότι η αύξηση του χρέους, του πρωτογενούς ελλείμματος και η βαθιά ύφεση αντισταθμίζουν σε μεγάλο βαθμό τις θετικές επιπτώσεις από τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου και ζητούσε πλήρη εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου για τον περιορισμό των αποκλίσεων στους στόχους του ελλείμματος.

Κοινώς χανόμαστε!

Τι να κάνει και ο Βαγγέλης άρχισε τις σοφιστείες:

«Όλοι οι υπεύθυνοι διεθνείς οργανισμοί  -Κομισιόν, ΔΝΤ, ΟΟΣΑ- και όλες οι υπεύθυνες εθνικές ανεξάρτητες αρχές (ΤτΕ) γνωρίζουν με ποιο τρόπο καταρτίζονται, διασταυρώνονται και δημοσιοποιούνται εκθέσεις για την κατάσταση και τις προοπτικές των μακροοικονομικών και δημοσιονομικών μεγεθών.» τόνισε ο Υποικ για να αντιπαραβάλλει αμέσως μετά την ‘ανικανότητα’ του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής: «Αυτήν τη γνώση, την εμπειρία και την υπευθυνότητα είναι προφανές ότι δεν τη διαθέτει ακόμη το Γραφείο Προϋπολογισμού. Το χθεσινό συνεπώς κείμενο δεν διαθέτει τα στοιχεία εγκυρότητας αντίστοιχων διεθνών εκθέσεων.»

Ενώ διαβεβαίωσε ότι «θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την αναβάθμιση και την εγκυρότητα του έργου του Γραφείου Προϋπολογισμού».

Μήπως θα ήταν καλύτερα να άφηναν στην άκρη τις κωμικοτραγικές διαβεβαιώσεις και να το ρίξουν στη δουλειά καμιά φορά γιατί βουλιάζουμε –όπως σωστά το είχε προβλέψει και ο πρόεδρος…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 09.09.2026 14:33