Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google
Add topontiki.gr on GoogleΕικοσιτετράωρη κινητοποίηση από τις 5 το πρωί της Πέμπτης και γενική συνέλευση το πρωί της Παρασκευής αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες ταξί μετά την έγκριση του νέου ν/σ του υπουργείου Μεταφορών για την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς του ταξί. Κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί και το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη.
Εικοσιτετράωρη κινητοποίηση από τις 5 το πρωί της Πέμπτης και γενική συνέλευση το πρωί της Παρασκευής αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες ταξί μετά την έγκριση του νέου ν/σ του υπουργείου Μεταφορών για την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς του ταξί.
Κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί και το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη.
Το νομοσχέδιο, που παρουσιάστηκε την Τρίτη από τον Γιάννη Ραγκούση, προβλέπει ότι η πρόσβαση στην παροχή μεταφορικών υπηρεσιών δημοσίας χρήσης θα γίνεται από Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης και Ανώνυμες Εταιρείες που θα συσταθούν γι’ αυτό τον σκοπό. Ακόμη, καταργούνται τα πληθυσμιακά κριτήρια και ανοίγει το «κλειδωμένο» μεταφορικό έργο, που θα εκτελείται από οχήματα Ειδικής Μίσθωσης.
Παράλληλα, οι αυτοκινητιστές θα έχουν προθεσμία έξι μηνών για να ανταλλάξουν δωρεάν τις παλαιές άδειες με νέες και προθεσμία τριών ετών για να συστήσουν ΕΠΕ και ΑΕ, ενώ το δικαίωμα παροχής υπηρεσιών επιβατηγών αυτοκινήτων έως εννέα θέσεων και μοτοσικλετών θα παρέχεται μόνο από το κράτος.
Τα νέα ταξί θα έχουν έδρα τον καλλικρατικό δήμο, την περιφέρεια Αττικής για την πρωτεύουσα και τη νομαρχιακή ενότητα Θεσσαλονίκης για την συμπρωτεύουσα. Τα ειδικής μίσθωσης οχήματα θα έχουν δικαίωμα κυκλοφορίας σε όλη την χώρα.
Παράλληλα, ανοίγει η αγορά των οχημάτων Ειδικής Μίσθωσης, τα οποία θα λειτουργούν σε πανελλαδική βάση μέσω τηλεφώνου ή διαδικτύου με ελεύθερο, προσυμφωνημένο κόμιστρο, αλλά δεν θα μπορούν να παίρνουν πελάτες από τον δρόμο ή τις πιάτσες.
Τέλος, αναμένεται υπουργική απόφαση, με την οποία θα μειωθούν τα κόμιστρα των ταξί μεταξύ 10% και 20%.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.