search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 02:51
MENU CLOSE

Η Αμερική τιμά τους νεκρούς της 11ης Σεπτέμβρη

11.09.2011 13:23
Η Αμερική τιμά τους νεκρούς της 11ης Σεπτέμβρη - Media

Δέκα χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα από το τρομοκρατικό χτύπημα στη Νέα Υόρκη και το Πεντάγωνο, με την Αμερική να τιμά τα θύματα των επιθέσεων -με εξαιρετικά αυξημένα μέτρα για το φόβο «επετειακού» χτυπήματος.

Δέκα χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα από το τρομοκρατικό χτύπημα στη Νέα Υόρκη και το Πεντάγωνο, με την Αμερική να τιμά τα θύματα των επιθέσεων -με εξαιρετικά αυξημένα μέτρα για το φόβο «επετειακού» χτυπήματος.

Η κεντρική τελετή έγινε φυσικά, στο «Σημείο Μηδέν», παρουσία του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και του προκατόχου του Τζορτζ Μπους (που κατείχε το αξίωμα όταν έγιναν οι επιθέσεις). Στην τελετή διαβάστηκαν τα ονόματα των θυμάτων της επίθεσης ενώ οι καμπάνες χτύπησαν πένθιμα. Κατά τη διάρκεια των τελετών τηρήθηκε σιγή τέσσερις φορές, για κάθε φορά που ένα από τα αεροπλάνα συνετρίβη (τα δύο στους Πύργους, το τρίτο στο Πεντάγωνο και το τέταρτο σε περιοχή στο Σάνκσβιλ, αφού οι επιβάτες αντιστάθηκαν στους αεροπειρατές).

Οι αμερικανικές αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες σημειώνουν πως δεν υπάρχουν πληροφορίες πως η Αλ Κάιντα μπορεί να σχεδιάζει χτύπημα σε αμερικανικό έδαφος, παρά τα όσα έχουν μέχρι στιγμής ακουστεί. Ωστόσο, η κατάσταση είναι εξαιρετικά τεταμένη, καθώς, ενδεικτικό είναι το περιστατικό στο αεροδρόμιο Ντάλες, κοντά στην Ουάσινγκτον, όπου οι υπηρεσίες ασφαλείας εντόπισαν το απόγευμα του Σαββάτου ένα «ύποπτο αντικείμενο» σε εμπορευματοκιβώτιο. Αρκετές πύλες εξόδου του αεροδρομίου έκλεισαν, και οι επιβάτες απομακρύνθηκαν. Έπειτα από τέσσερις ώρες, το «ύποπτο κιβώτιο» δεν περιείχε εκρηκτικά.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 02:16