Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google
Add topontiki.gr on GoogleΤο κοινοβούλιο της Σλοβακίας απέρριψε το βράδυ της Τρίτης την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας μετά από ψηφοφορία η οποία και οδηγεί μοιραία στην πτώση της τετρακομματικής κυβέρνησης συνασπισμού της πρωθυπουργού Ιβέτα Ραντιτσόβα αφού η ίδια η πρωθυπουργός είχε συνδέσει την ψηφοφορία αυτή με ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή της.
Το κοινοβούλιο της Σλοβακίας απέρριψε το βράδυ της Τρίτης την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) μετά από ψηφοφορία η οποία και οδηγεί μοιραία στην πτώση της τετρακομματικής κυβέρνησης συνασπισμού της πρωθυπουργού Ιβέτα Ραντιτσόβα αφού η ίδια η πρωθυπουργός είχε συνδέσει την ψηφοφορία αυτή με ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή της.
Ωστόσο, οι ηγέτες της Σλοβακίας είχαν ανακοινώσει νωρίτερα την πιθανότητα διεξαγωγής νέας ψηφοφορίας στην οποία οι αντιπολιτευόμενοι Σοσιαλδημοκράτες μπορεί να υποστηρίξουν την ενίσχυση του ΕΤΧΣ. Μέχρι στιγμής δεν έχει οριστεί ημερομηνία για τη δεύτερη αυτή ψηφοφορία.
Λίγη ώρα αργότερα, το αντιπολιτευόμενο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα Smer-SD της Σλοβακίας δήλωσε έτοιμο να υποστηρίξει την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας , με αντάλλαγμα τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.
«Το Smer είναι έτοιμο να υποστηρίξει το ΕΤΧΣ με αντάλλαγμα μια συμφωνία για πρόωρες εκλογές», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο αξιωματούχος του κόμματος αυτού Γιαν Ποτσιάτεκ, πρώην υπουργός Οικονομικών. «Αν αρχίσουν συνομιλίες, πιστεύω ότι η ψηφοφορία μπορεί να γίνει αυτήν την εβδομάδα», προσέθεσε.
Εξάλλου, ο ηγέτης του Smer, πρώην πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίκο, δήλωσε μετά την ψηφοφορία αυτή στο κοινοβούλιο με την οποία απορρίφθηκε η διεύρυνση του ΕΤΧΣ ότι εναπόκειται στα τέσσερα κόμματα του κυβερνώντος συνασπισμού που κατέρρευσε να το προσεγγίσουν με προτάσεις για το πώς θα επικυρωθεί η διεύρυνση του ΕΤΧΣ.
Η Σλοβακία πρέπει να δεσμευτεί στη διεύρυνση και την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του ΕΤΧΣ, σημείωσε επίσης ο ίδιος, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει σχετικά με το περιεχόμενο ή το πότε αναμένει να του γίνουν οι προτάσεις αυτές.
Η Σλοβακία ήταν η τελευταία από τις 17 χώρες της Ευρωζώνης που απέμενε να επικυρώσει τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου με την οποία και ανοίγει ο δρόμος για την αναδιάρθρωση και το κούρεμα του χρέους της Ελλάδας.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.