search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.10.2025 00:59
MENU CLOSE

Αθωώθηκαν οι κατηγορούμενοι για το αεροπορικό δυστύχημα της κυπριακής «Ήλιος»

21.12.2011 11:39
Αθωώθηκαν οι κατηγορούμενοι για το αεροπορικό δυστύχημα της κυπριακής «Ήλιος»  - Media

Αθωώθηκαν οι κατηγορούμενοι για τη συντριβή του αεροπλάνου Μπόινγκ 737-300 της εταιρείας «Ήλιος» στο Γραμματικό Αττικής, στις 14 Αυγούστου του 2005, με 121 θύματα.

Αθωώθηκαν οι κατηγορούμενοι για τη συντριβή του αεροπλάνου Μπόινγκ 737-300 της εταιρείας «Ηλιος» στο Γραμματικό Αττικής στις 14 Αυγούστου του 2005,με 121 θύματα.

Συγκεκριμένα, κατά πλειοψηφία απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες οι πέντε κατηγορούμενοι, καθώς το κυπριακό Κακουργιοδικείο έκρινε ότι το κατηγορητήριο ήταν «ατεκμηρίωτο», επισημαίνοντας πως «δεν υπάρχει μαρτυρία που να τους συνδέει με την τραγωδία».

Εις βάρος των κατηγορουμένων εκκρεμούσαν 1.190 κατηγορίες για αδικήματα, που αφορούν ανθρωποκτονία και πρόκληση θανάτου εξ αμελείας. Υπενθυμίζεται ότι η εκδίκαση της υπόθεσης είχε αρχίσει τον Σεπτέμβριο του 2009.

Συγκεκριμένα, οι πέντε κατηγορούμενοι ήταν ο εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας Ανδρέας Δράκος, η εταιρείας «Ήλιος» ως νομικό πρόσωπο, ο διευθύνοντας σύμβουλός, Δημήτρης Πανταζής, ο διευθυντής Πτητικών Προτύπων, Γιώργος Κικκίδης και ο Βούλγαρος αρχιπιλότος της εταιρείας, Γιάνκο Στοϊμένοφ.

Σημειώνεται ότι η απόφαση είναι «ενδιάμεση», δηλαδή οι κατηγορούμενοι δεν θα κληθούν από το Κακουργιοδικείο σε απολογία. Η εν λόγω απόφαση συνεπάγεται πως η τελική απόφαση θα είναι αθώωση των κατηγορουμένων.

Μετά την ανακοίνωση της αθωωτικής απόφασης, συγγενείς που παρευρίσκονταν στη δίκη αντέδρασαν, φωνάζοντας «αίσχος», ενώ αρκετοί ξέσπασαν σε κλάματα.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.10.2025 00:56