search
ΔΕΥΤΕΡΑ 07.09.2026 03:36
MENU CLOSE

ΔΝΤ: Ζοφερές οι προοπτικές για την ευρωπαϊκή οικονομία

16.01.2012 09:58
ΔΝΤ: Ζοφερές οι προοπτικές για την ευρωπαϊκή οικονομία - Media

Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Add topontiki.gr on Google

Ζοφερό οικονομικό μέλλον για την Ευρώπη και αυξημένους κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία, εν μέσω της κλιμακούμενης κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, διαπιστώνει ο πρώτος αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντέιβιντ Λίπτον.

Ζοφερό οικονομικό μέλλον για την Ευρώπη και αυξημένους κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία, εν μέσω της κλιμακούμενης κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, διαπιστώνει ο πρώτος αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντέιβιντ Λίπτον.

Μιλώντας σε φόρουμ στο Χονγκ Κονγκ, ο αξιωματούχος του ΔΝΤ αποκάλυψε πως το Ταμείο σχεδιάζει να υποβαθμίσει τις προβλέψεις του για την παγκόσμια οικονομία φέτος.

Ο κ. Λίπτον τόνισε πως μία αύξηση της ρευστότητας θα βοηθούσε τις τράπεζες και τα κράτη να αντιμετωπίσουν την κρίση και απηύθυνε έκκληση για μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή, όχι όμως σε βάρος της βραχυπρόθεσμης ανάπτυξης. Ζήτησε επίσης μεγαλύτερη ενοποίηση στην ευρωζώνη για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα και η σταθερότητα της νομισματικής ένωσης.

«Το διακύβευμα είναι σοβαρό. Χωρίς θαρραλέα δράση, η Ευρώπη θα μπορούσε να παρασυρθεί σε μία πτωτική δίνη μειωμένης εμπιστοσύνης, στάσιμης ανάπτυξης και λιγότερων θέσεων εργασίας», προειδοποίησε ο κ. Λίπτον.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 07.09.2026 03:36