Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google
Add topontiki.gr on GoogleΣε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει ότι η διακοπή της ηλεκτροδότησης θα γίνεται μόνο σε όσους καταναλωτές δεν έχουν υποβάλει αίτηση εξαίρεσης ή ρύθμισης του ειδικού τέλους ακινήτων και έχουν παράλληλα παλαιότερες οφειλές προς την επιχείρηση.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει ότι η διακοπή της ηλεκτροδότησης θα γίνεται μόνο σε όσους καταναλωτές δεν έχουν υποβάλει αίτηση εξαίρεσης ή ρύθμισης του ειδικού τέλους ακινήτων και έχουν παράλληλα παλαιότερες οφειλές προς την επιχείρηση.
Στην ανακοίνωση το ΥΠΟΙΚ αναφέρει: «Επειδή η πληρωμή του ειδικού τέλους ακινήτων που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ επανέρχεται στην επικαιρότητα λόγω της δήθεν επικείμενης διακοπής της ηλεκτροδότησης σε χιλιάδες υπόχρεους, ακόμα και ανάπηρους το υπουργείο ξεκαθαρίζει τα εξής:
1) Ο ρυθμός εξόφλησης των λογαριασμών της ΔΕΗ που συμπεριλαμβάνουν το Ειδικό Τέλος είναι ίδιος με τον συνήθη ρυθμό εξόφλησης των λογαριασμών πριν την επιβολή του τέλους (85%).
2) Η ΔΕΗ δεν δίνει εντολές διακοπής της ηλεκτροδότησης για όσους υπέβαλαν είτε ηλεκτρονικά στην ΓΓΠΣ, είτε στην οικεία ΔΟΥ αίτημα εξαίρεσης, μείωσης ή ρύθμισης της οφειλής τους από το Εδικό Τέλος.
3) Άρα, καταλήγει το υπουργείο Οικονομικών, πιθανότητα να έχει δοθεί εντολή διακοπής ηλεκτροδότησης υπάρχει μόνον αν κάποιος υπόχρεος δεν έχει υποβάλει αίτηση εξαίρεσης, μείωσης ή ρύθμισης και επιπλέον έχει σωρευτικές οφειλές προς την ΔΕΗ από παλαιότερους λογαριασμούς».
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.