search
ΚΥΡΙΑΚΗ 06.09.2026 20:26
MENU CLOSE

Η ΕΚΤ δεν θα συνεισφέρει στο PSI

27.01.2012 17:00
Η ΕΚΤ δεν θα συνεισφέρει στο PSI - Media

Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Add topontiki.gr on Google

Ο Γιοργκ Άσμουσεν, μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ, σε δηλώσεις του τόνισε κατηγορηματικά πως δεν θα συνεισφέρει στο πρόγραμμα απομείωσης του ελληνικού χρέους η Τράπεζα.

Ο Γιοργκ Άσμουσεν, μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ, σε δηλώσεις του τόνισε κατηγορηματικά πως δεν θα συνεισφέρει στο πρόγραμμα απομείωσης του ελληνικού χρέους η Τράπεζα.

Ειδικότερα, υπογράμμισε πως «όπως γνωρίζετε, το ακρώνυμο PSI σημαίνει “συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα” και προορίζεται μόνο για τον ιδιωτικό τομέα. Η ΕΚΤ και το ευρωσύστημα σαφώς και δεν είναι ιδιωτικός τομέας».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «είναι πλέον στο χέρι της ελληνικής κυβέρνησης να καταλήξει σύντομα στις παραμέτρους του προγράμματος. Βασικός στόχος είναι η εγγύηση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους».

Ωστόσο, πηγές αναφέρουν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, πως εντός της ΕΚΤ θέλουν τα μέλη της να είναι διχασμένα για το εάν η Τράπεζα θα πρέπει να δεχθεί ή όχι ζημιές στα ελληνικά ομόλογα που διακρατεί.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 06.09.2026 20:23