search
ΚΥΡΙΑΚΗ 06.09.2026 15:27
MENU CLOSE

Μειώσεις μισθών στην Εμπορική Τράπεζα

09.02.2012 06:59
Μειώσεις μισθών στην Εμπορική Τράπεζα - Media

Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Add topontiki.gr on Google

Το διοικητικό συμβούλιο της Εμπορικής Τράπεζας αποφάσισε την κατάργηση των επιδομάτων που προβλέπονται στην επιχειρησιακή σύμβαση.

Το διοικητικό συμβούλιο της Εμπορικής Τράπεζας αποφάσισε την κατάργηση των επιδομάτων που προβλέπονται στην επιχειρησιακή σύμβαση.

Ειδικότερα, η κατάργηση αυτή θα οδηγήσει σε μειώσεις μισθών τουλάχιστον κατά 11,7% – όσο ήταν και το σχετικό επίδομα σε όλους τους εργαζόμενους – ενώ ένας ορισμένος αριθμός υπαλλήλων θα υποστεί περαιτέρω μειώσεις, λόγω της κατάργησης ορισμένων άλλων επιδομάτων που θα επίδραση στις ετήσιες απολαβές τους. Από πλευράς του Συλλόγου των εργαζομένων, επισημαίνεται ότι οι μειώσεις σε ετήσια βάση θα φθάσουν το 18% περίπου, καθώς επιδόματα που επίσης καταργούνται αφορούν το σύνολο των εργαζομένων της τράπεζας.

Τελικά με εγκύκλιο της διοίκησης ανακοινώθηκε προς όλο το προσωπικό πως σταματά-αναδρομικά από 1η Ιανουαρίου- η καταβολή των επιδομάτων που είχαν κατοχυρωθεί μέσα από επιχειρησιακές συμβάσεις (από το 1994 και μετά).

Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου εργαζομένων στην Εμπορική αποφάσισε την προκήρυξη απεργίας την Παρασκευή και τη Δευτέρα..

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 06.09.2026 15:27