Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Ποτέ δεν είναι αργά να κάνεις το ντεμπούτο σου στη σκηνοθεσία και να πειραματιστείς πάνω σε ένα διαφορετικό είδος τέχνης.
Ποτέ δεν είναι αργά να κάνεις το ντεμπούτο σου στη σκηνοθεσία και να πειραματιστείς πάνω σε ένα διαφορετικό είδος τέχνης. Ο λόγος για τον εικαστικό Κώστα Τσόκλη, που ετοιμάζεται να κάνει το ντεμπούτο του στο θέατρο – στα 82 του χρόνια παρακαλώ –, σκηνοθετώντας τη Σοφία Φιλιππίδου στον μονόλογο «Έκτη Καρυάτιδα», ένα έργο που, σύμφωνα με τους συγγραφείς του Αντώνη και Κωνσταντίνο Κούφαλη, «αναφέρεται στην Ελλάδα που έφυγε ανεπιστρεπτί». Η ηρωίδα της παράστασης, μια ξεναγός που ακούει στο όνομα Ελένη Βουτυρά, αναλαμβάνει να περιμένει (μάταια) την έκτη Καρυάτιδα από το Βρετανικό Μουσείο για να τη φέρει σε επαφή με τις αδελφές της που μεταφέρθηκαν στο νέο Μουσείο Ακρόπολης. Όπως σχολιάζει ο εικαστικός σε πρόσφατη συνέντευξή του στα «Νέα»: «Γκρεμίσαμε τα σπίτια μας προς χάριν μιας αρχαιότητας που κατέληξε σε ένα μουσείο, που πολλοί αποκαλούν “τέρας”, και δίκιο έχουν. Ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός δεν έχει υποστεί ποτέ μεγαλύτερο πλήγμα». Όσον αφορά τις Καρυάτιδες, της αποκαλεί «χοντροπράγματα». Και συμπληρώνει: «Είχαν ενδιαφέρον σαν στοιχεία αρχιτεκτονικά και έπρεπε να μείνουν εκεί όπου βρίσκονταν, να τα φάει το καυσαέριο, αφού τέτοια παράγει η εποχή μας». Τσόκλης με τα όλα του.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.