search
ΔΕΥΤΕΡΑ 02.02.2026 00:27
MENU CLOSE

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού

11.03.2012 15:10
Ραγδαία επιδείνωση του καιρού - Media

Για ραγδαία επιδείνωση του καιρού κάνει λόγο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προειδοποιώντας για έντονες βροχοπτώσεις σε κεντρική και νότια Ελλάδα, εκδήλωση καταιγίδων κυρίως σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές αλλά και χιόνια στις ορεινές περιοχές.

Για ραγδαία επιδείνωση του καιρού κάνει λόγο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προειδοποιώντας για έντονες βροχοπτώσεις σε κεντρική και νότια Ελλάδα, εκδήλωση καταιγίδων κυρίως σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές αλλά και χιόνια στις ορεινές περιοχές.

Σήμερα Δευτέρα, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες νωρίς το πρωί θα περιοριστούν στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν. Σταδιακά στην υπόλοιπη χώρα οι ασθενείς βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά καθώς και σε πιο πεδινές περιοχές της Μακεδονίας και της Ηπείρου. Τα φαινόμενα το απόγευμα θα εξασθενήσουν στα βορειοδυτικά.

Οι βόρειοι άνεμοι θα διατηρηθούν στα πελάγη στα 7 με 8 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα.

Την Τρίτη 13/3/2012, στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν σε όλα τα ηπειρωτικά ορεινά – ημιορεινά καθώς και στα ορεινά της Κρήτης. Καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν κυρίως πάνω από τις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Μέχρι τη νύχτα πάντως τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φθάνουν τα 8 και πιθανώς τα 9 Μποφόρ.

Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φθάνουν μέχρι το μεσημέρι τα 8 με 9 Μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση από την ερχόμενη Πέμπτη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 02.02.2026 00:17