Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google
Add topontiki.gr on Google«Τεχνητή αύξηση» στην απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ καταγγέλλει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, υποστηρίζοντας πως η ενίσχυσή τους προέρχεται από την αναδρομική αύξηση του ποσοστού χρηματοδότησης της Κομισιόν και το «παρκάρισμα πόρων σε ταμεία χαρτοφυλακίου».
«Τεχνητή αύξηση» στην απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ καταγγέλλει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, υποστηρίζοντας πως η ενίσχυσή τους προέρχεται από την αναδρομική αύξηση του ποσοστού χρηματοδότησης της Κομισιόν και το «παρκάρισμα πόρων σε ταμεία χαρτοφυλακίου».
«Οι ρυθμοί απορρόφησης που παρουσιάζει το ΕΣΠΑ είναι χαμηλοί, σε μια εποχή που η χώρα έχει ανάγκη από ενίσχυση της ρευστότητας και της ανάπτυξης με κάθε τρόπο» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κ.Χατζηδάκης στην ανακοίνωση που εξέδωσε.
«Παρά το γεγονός ότι τα ποσοστά απορρόφησής του εμφανίζονται τεχνητά αυξημένα, η πραγματικότητα είναι διαφορετική», τονίζει και προσθέτει πως αυτό «το αισθάνεται πρώτη από όλους η ίδια η αγορά».
Σύμφωνα με τον Κ.Χατζηδάκη η αύξηση της απορρόφησης των κονδυλίων προέρχεται από την «αύξηση του ποσοστού συγχρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε 85% αναδρομικά από το 2007 και σε 95% από τον Δεκέμβριο του 2011 για τις χώρες που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα δημοσιονομικά προβλήματα» καθώς επίσης και στο «”παρκάρισμα” πόρων σε Ταμεία Χαρτοφυλακίου, όπως το Ταμείο Επιχειρηματικότητας, το “Εξοικονομώ κατ’ Οίκον”, το JEREMIE και το ΕΝΑΛΙΟ, που αύξησε τεχνητά την απορρόφηση του ΕΣΠΑ, χωρίς τα σχετικά κονδύλια να διοχετευθούν στην αγορά».
Ο Κ.Χατζηδάκης εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στο ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι «οι προεκλογικές υποσχέσεις για αναθεώρηση του ΕΣΠΑ δεν υλοποιήθηκαν τα δύο χρόνια διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ» σημειώνοντας παράλληλα πως «σήμερα οι κοινωνικοοικονομικές συνθήκες είναι πολύ διαφορετικές από αυτές που επικρατούσαν το 2005-2006, τότε δηλαδή που σχεδιάστηκε το ΕΣΠΑ».
Τέλος σχολίασε ιδιαίτερα αρνητικά την εναλλαγή τριών διαφορετικών εποπτεύοντων υπουργών τα τελευταία χρόνια στο υπουργείο Ανάπτυξης.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.