search
ΣΑΒΒΑΤΟ 05.09.2026 02:49
MENU CLOSE

Την ανάγκη για αποφασιστικά μέτρα στην Ευρώπη εξέφρασε ο Ντράγκι

27.03.2012 11:00
Την ανάγκη για αποφασιστικά μέτρα στην Ευρώπη εξέφρασε ο Ντράγκι - Media

Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Add topontiki.gr on Google

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, σε χθεσινή του ομιλία στην ετήσια Δεξίωση της Ένωσης Γερμανικών Τραπεζών, εξέφρασε την ανάγκη οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να συνεχίσουν να λαμβάνουν «αποφασιστικά μέτρα» προκειμένου να ενισχύσουν την οικονομική τους θέση και ανταγωνιστικότητα».

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, σε χθεσινή του ομιλία στην ετήσια Δεξίωση της Ένωσης Γερμανικών Τραπεζών, εξέφρασε την ανάγκη οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να συνεχίσουν να λαμβάνουν «αποφασιστικά μέτρα» προκειμένου να ενισχύσουν την οικονομική τους θέση και ανταγωνιστικότητα».

Ο Μ. Ντάγκι είναι ο κύριος παράγοντας της ΕΚΤ για την έγκριση εκταμίευσης χαμηλότοκων τριετών δανείων ύψους ενός τρισεκατομμυρίου ευρώ προς ευρωπαϊκές ιδιωτικές τράπεζες, σε μία προσπάθεια αποκατάστασης της ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα και την αγορά κάτι το οποίο έχει επίσης συμβάλει στη συγκράτηση του κόστους δανεισμού υπερχρεωμένων ευρωπαϊκών κρατών, όπως η Ιταλία και η Ισπανία, καθώς μέρος των δανείων έχουν χρησιμοποιηθεί για την αγορά κρατικών ομολόγων.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την προοπτική της ευρωζώνης ενώ επεσήμανε ότι η επαγρύπνηση των ευρωπαϊκών και κρατικών θεσμών πέτυχε μία «συνεκτική» πολιτική κατά της κρίσης, ενώ η βοήθεια προς τον τραπεζικό τομέα συνέβαλε στην αποφυγή μίας «κρίσης ρευστότητας», που θα ήταν ιδιαίτερα επιζήμια για την ευρωπαϊκή οικονομία.

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 05.09.2026 02:17