search
ΣΑΒΒΑΤΟ 05.09.2026 02:47
MENU CLOSE

Μεγάλη πτώση 4,7 δισ ευρώ στις καταθέσεις τον Φεβρουάριο

29.03.2012 16:22
Μεγάλη πτώση 4,7 δισ ευρώ στις καταθέσεις τον Φεβρουάριο - Media

Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Add topontiki.gr on Google

Νέα βουτιά στις καταθέσεις σημειώθηκε τον Φεβρουάριο, αφού μόνο τον τελευταίο μήνα, έφυγαν από τις τράπεζες 4,7 δις. ευρώ.

Νέα βουτιά στις καταθέσεις σημειώθηκε τον Φεβρουάριο, αφού μόνο τον τελευταίο μήνα, έφυγαν από τις τράπεζες 4,7 δις. ευρώ.

Κάπως έτσι, από την αρχή του έτους οι συνολικές καταθέσεις έχουν μειωθεί κατά περίπου 10 δισ. ευρώ, κάτι που προκαλεί έντονο πρόβλημα ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, τον Φεβρουάριο επιχειρήσεις και νοικοκυριά απέσυραν από τις τράπεζες περίπου 4,7 δισ. ευρώ με αποτέλεσμα το συνολικό ύψος των καταθέσεων να μειωθεί στα 164,3 δισ. ευρώ.

Σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, οι καταθέσεις εμφανίζουν μείωση της τάξεως του 19%, ενώ οι μεγαλύτερες εκροές καταθέσεων παρατηρούνται στα νοικοκυριά (138,5 δισ. ευρώ από 142 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Ιανουαρίου).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 05.09.2026 02:17