search
ΚΥΡΙΑΚΗ 29.03.2026 02:06
MENU CLOSE

Αντίθετη με τα κέντρα κράτησης μεταναστών η Περιφέρεια Θεσσαλίας

31.03.2012 08:01
Αντίθετη με τα κέντρα κράτησης μεταναστών η Περιφέρεια Θεσσαλίας - Media

Την αντίθεσή του με τη δημιουργία κέντρων υποδοχής λαθρομεταναστών εξέφρασε κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, σε συνεδρίαση που πραγματοποίησε με την συμμετοχή των δημάρχων της περιοχής.

Την αντίθεσή του με τη δημιουργία κέντρων υποδοχής λαθρομεταναστών εξέφρασε κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, σε συνεδρίαση που πραγματοποίησε με την συμμετοχή των δημάρχων της περιοχής.

Στην απόφασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο τονίζει ότι δεν θα υποδείξει κανένα χώρο στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καθώς κανένας δεν είναι διαθέσιμος και υπογραμμίζει ότι για να λυθεί το πρόβλημα χρειάζεται μία ολοκληρωμένη μεταναστευτική πολιτική.

Στο μεταξύ το διοικητικό συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας συμφώνησε υπό προϋποθέσει με τη δημιουργία κέντρων κλειστής φιλοξενίας λαθρομεταναστών.

«Η κατά πλειοψηφία απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας να μην υποδείξει κανένα χώρο στη Θεσσαλία για κέντρο υποδοχής παράνομων μεταναστών, αναδεικνύει με τον πιο περίτρανο τρόπο την προβληματική λογική του αβάσταχτου πολιτικού κόστους, της έλλειψης πολιτικής βούλησης υπέρβασης του και ενός στρεβλού τοπικισμού που περιχαρακώνει τις κοινωνίες κρατώντας τις τεχνητά μακριά από τα μεγάλα και υπαρκτά εθνικά ζητήματα», δήλωσε η υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Αννα Διαμαντοπούλου, σχετικά με την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 29.03.2026 01:36