search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04.09.2026 21:35
MENU CLOSE

Σόιμπλε: «Κομμένα πια τα δανεικά»

07.04.2012 21:44
Σόιμπλε: «Κομμένα πια τα δανεικά» - Media

Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Add topontiki.gr on Google

Τη χορήγηση επιπλέον οικονομικής στήριξης σε χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν δημοσιονομική κρίση απέκλεισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Τη χορήγηση επιπλέον οικονομικής στήριξης σε χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν δημοσιονομική κρίση απέκλεισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σε συνέντευξη στην εφημερίδα Neue Osnabrücker Zeitung (Nόιε Οζναμπρύκερ Τσάιτουγκ) δήλωσε ότι η Γερμανία έκανε ό,τι ήταν απαραίτητο. «Τα κράτη εφαρμόζουν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, βρισκόμαστε στο δρόμο προς μια δημοσιονομική ένωση και υπάρχει ισχυρός μηχανισμός στήριξης ως ασφαλιστική δικλείδα”.

Ο Σόιμπλε υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας των κρατών – μελών. «Το σημαντικό είναι να κάνουν όλοι τις υποχρεώσεις τους και να σταματούν με ολοένα νέες απαιτήσεις, φήμες και ερωτήματα να δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας στο φυτό της εμπιστοσύνης, που πάει να ανθίσει.

Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών η Γερμανία διαδραματίζει ρόλο – κλειδί στην κρίση χρέους. «Αυτήν τη στιγμή η χώρα δανείζεται με πολύ χαμηλά επιτόκια, αλλά αυτό δεν μπορεί μακροπρόθεσμα να διατηρηθεί» πρόσθεσε ερμηνεύοντας την εξέλιξη ως δείγμα αβεβαιότητας. Ανέφερε επίσης ότι η χώρα του θα καταβάλει το μερίδιο εισφορών στο σχεδιαζόμενο μόνιμο μηχανισμό στήριξης νωρίτερα από ότι έχει συμφωνηθεί, δηλαδή από 8,7 δις ευρώ φέτος και του χρόνου, ενώ η τελευταία δόση των 4,3 δις ευρώ θα καταβληθεί το 2014.

Σαφάρι ευκαιριών στα ελληνικά νησιά…

Στην εφημερίδα die Welt δημοσιεύεται ρεπορτάζ με τίτλο «Κυνήγι ευκαιριών στα ελληνικά νησιά». Ο λόγος για την αύξηση των γερμανών τουριστών προς τη Ρόδο για να εξερευνήσουν δυνατότητες αγοράς ακινήτων σε μειωμένες τιμές.

«Για τους Γερμανούς, τους Αυστριακούς και τους Ελβετούς που ονειρεύονται το δικό τους σπίτι στην ηλιόλουστη Μεσόγειο η μείωση τιμών καθιστά ελκυστικά τα ελληνικά ακίνητα», επισημαίνει το δημοσίευμα, υπογραμμίζοντας ότι «πολλοί επίσης είναι σκεπτικιστές αναφορικά με το εάν η χώρα καταφέρει να βγει από την ύφεση και να παραμείνει στην ευρωζώνη.

Πολλοί ενδιαφερόμενοι φοβούνται ότι για τα ευρώ που δαπανούν σήμερα για ένα ακίνητο μια μέρα θα λάβουν δραχμές». Τέλος στην εφημερίδα δημοσιεύεται ρεπορτάζ για την ζοφερή κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας. «Είναι ένας φαύλος κύκλος», δηλώνει ο Γκίκας Χαρδούβελης, καθηγητής οικονομικών και οικονομικός σύμβουλος Παπαδήμου και προσθέτει ότι «όσο περισσότερες περικοπές κάνει κανείς, τόσο ισχυρότερη γίνεται η ύφεση και τόσο περισσότερο συρρικνώνονται τα φορολογικά έσοδα. Πρέπει να σταθεροποιήσουμε τις προσδοκίες. Η ύφεση θα περάσει όταν ο πληθυσμός δει ότι η κατάσταση σταθεροποιείται».

 

Επιμέλεια Ειρήνη Αναστασοπούλου

Υπεύθ. Σύνταξης Σπύρος Μοσκόβου

(ΠΗΓΗ: dw.de)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04.09.2026 21:33