search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04.09.2026 15:45
MENU CLOSE

Ρήτρα νομίσματος ζητά η ΕΤΕπ για τα ελληνικά δάνεια

21.04.2012 09:03
Ρήτρα νομίσματος ζητά η ΕΤΕπ για τα ελληνικά δάνεια - Media

Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Add topontiki.gr on Google

Ρήτρα αλλαγής νομίσματος ζητά η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων η οποία να αφορά σε όλες τις νέες δανειακές συμβάσεις με τις ελληνικές επιχειρήσεις, για να εξασφαλιστεί  στην περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Ρήτρα αλλαγής νομίσματος ζητά η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων η οποία να αφορά σε όλες τις νέες δανειακές συμβάσεις με τις ελληνικές επιχειρήσεις, για να εξασφαλιστεί  στην περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν πηγές της Τράπεζας, η ρήτρα αλλαγής νομίσματος αναμένεται να ακολουθηθεί ως πάγια τακτική που θα εφαρμοστεί σε όλες τις συμβάσεις με τις χώρες που εφαρμόζουν αυτή τη στιγμή προγράμματα σταθερότητας, δηλαδή εκτός της Ελλάδας και η Πορτογαλία αλλά και η Ιρλανδία, ενώ στη συνέχεια θα δρομολογηθεί και για το σύνολο των χωρών της Ευρωζώνης.

Για την Ελλάδα η πρώτη περίπτωση που ζητήθηκε αυτό είναι η ΔΕΗ, προκειμένου να υπογραφεί ένα δάνειο ύψους 70 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση του νέου σταθμού φυσικού αερίου στη Μεγαλόπολη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04.09.2026 15:44