search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 16:16
MENU CLOSE

Παπανδρέου:«Δεν είμαστε εμείς το πρόβλημα»

31.05.2012 06:43
Παπανδρέου:«Δεν είμαστε εμείς το πρόβλημα» - Media

«Οι Έλληνες δεν θέλουν να βγουν από το ευρώ και ο ελληνικός λαός έχει αποδείξει ήδη ότι έκανε τεράστιες θυσίες για να παραμείνει στην Ευρωζώνη. Δεν είμαστε εμείς το πρόβλημα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου στο CNN.

«Οι Έλληνες δεν θέλουν να βγουν από το ευρώ και ο ελληνικός λαός έχει αποδείξει ήδη ότι έκανε τεράστιες θυσίες για να παραμείνει στην Ευρωζώνη. Δεν είμαστε εμείς το πρόβλημα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου στο CNN.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Κρίστιαν Αμανπούρ στο τηλεοπτικό δίκτυο του CNN, ο Παπανδρέου σημείωσε χαρακτηριστικά πως «εμείς οι Έλληνες αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα: Δεν είμαστε το πρόβλημα. Θα ήταν πολύ «βολικό» αν ήμασταν εμείς το πρόβλημα: Διώχνεις την Ελλάδα, όλα είναι εντάξει. Αλλά τι συνέβη στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, στην Ιταλία, σε ολόκληρη την Ευρωζώνη;».

Επεσήμανε μάλιστα ότι για να μπορέσουμε να ανακάμψουμε και να εξέλθουμε της κρίσης «χρειαζόμαστε περισσότερη συνεργασία και λιγότερες απλουστεύσεις και προκαταλήψεις για το τι πρέπει να γίνει».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να αποφασίσουν για το τι θα θέλουν να γίνει με το κοινοτικό νόμισμα. Διευκρίνισε δε ότι «ότι χρειάζεται βαθύτερη ολοκλήρωση, είτε πρόκειται για ευρωομόλογο είτε για κάτι άλλο, καθώς επίσης και ανάπτυξη, καθότι βρισκόμαστε σε ύφεση».

Ερωτηθείς για τις πρόσφατες δηλώσεις της επικεφαλής του ΔΝΤ, ο Παπανδρέου είπε πως «κατά καιρούς κάνουν υποδείξεις, ηθικολογούν και αναζητούν αποδιοπομπαίους τράγους, λέγοντας: «Εσείς οι Έλληνες είστε το πρόβλημα».

Ακόμα έκανε λόγο και για το ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως ήλπιζε να είχε ήδη συγκροτηθεί κυβέρνηση από την πρώτη εκλογική αναμέτρηση και εξέφρασε την εκτίμηση ότι το κόμμα του κ. Τσίπρα ευθύνεται για το ότι αυτό δεν κατέστη δυνατό.

«Αυτό δεν ήταν προφανώς και η πιο αξιόπιστη κίνηση» τόνισε σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το εάν θα ήταν καλό να επιτύχει ο ΣΥΡΙΖΑ μια κυβέρνηση συνασπισμού ή αυτοδυναμία. Υποστήριξε, ωστόσο, πως τώρα όλοι θα συνειδητοποιήσουν ποιες είναι οι πραγματικές παράμετροι και προκλήσεις, αναφέροντας ότι «παραμένει η αναγκαιότητα να αλλάξει η Ελλάδα και να συνεχιστεί η προσπάθεια που ξεκίνησε πριν δύο χρόνια προκειμένου η χώρα μας να γίνει ανταγωνιστική, βιώσιμη και υπερήφανη».

Στο μεταξύ, σχετικά με την άνοδο της ακροδεξιάς σε Ελλάδα και ευρύτερα στην Ευρώπη τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «πρέπει να απομακρυνθούμε από τον εθνικισμό, ο οποίος τελικά υπονομεύει τη βασική αρχής της Ευρώπης που είναι η συνεργασία για την επίλυση των προβλημάτων».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 16:13