search
ΤΕΤΑΡΤΗ 02.09.2026 07:24
MENU CLOSE

Κατεβάζουν διακόπτες

30.06.2012 15:23
Κατεβάζουν διακόπτες - Media

Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Add topontiki.gr on Google

Εταιρείες παραγωγής ενέργει­ας σε τουλάχιστον τέσσερις χώρες έχουν περιορίσει ή παύσει τις εξαγωγές ενέργει­ας προς την Ελλάδα εξαιτίας της μη καταβολής πληρωμών, δημιουργώντας πιέσεις στην αγορά που οδηγούν σε αυξή­σεις τιμών και εντείνοντας τον κίνδυνο συσκοτίσεων black out κατά τη διάρκεια της του­ριστικής περιόδου. 

Εταιρείες παραγωγής ενέργει­ας σε τουλάχιστον τέσσερις χώρες έχουν περιορίσει ή παύσει τις εξαγωγές ενέργει­ας προς την Ελλάδα εξαιτίας της μη καταβολής πληρωμών, δημιουργώντας πιέσεις στην αγορά που οδηγούν σε αυξή­σεις τιμών και εντείνοντας τον κίνδυνο συσκοτίσεων black out κατά τη διάρκεια της του­ριστικής περιόδου. 

Ο λειτουργός του ηλεκτρικού συστήματος ΛΑΓΗΕ οφείλει σε ξένους και εγχώριους προ­μηθευτές 327 εκατ. ευρώ, αναφέρει δικαστικό έγγραφο που περιήλθε στην κατοχή του, καθώς τα έσοδα μειώνο­νται εξαιτίας της ύφεσης και της άρνησης πολλών Ελλήνων να πληρώσουν τους λογαρια­σμούς τους. 

Πηγές των εταιρειών είπαν ότι τουλάχιστον τέσσερις εταιρεί­ες παραγωγής στην Ελβετία, την Ιταλία, τη Βουλγαρία και τη Γερμανία έχουν μειώσει ή διακόψει τις πωλήσεις προς την Ελλάδα, εξαιτίας του υψηλού πιστωτικού κινδύνου και των καθυστερήσεων στις πληρωμές τους τελευταίους 2-3 μήνες. 

«Έχουμε σταματήσει τις πω­λήσεις ρεύματος προς την Ελ­λάδα», είπε ο Claus Urbanke, επικεφαλής νέων αγορών στη Statkraft, σκανδιναβική εταιρεία κοινής ωφέλειας που εμπορεύεται ρεύμα σε όλη την Ευρώπη. 

«Έχουμε μειώσει σημαντικά τους όγκους, ώστε να ελέγ­ξουμε την έκθεση στο κίνδυ­νο της Ελλάδας εξαιτίας των καθυστερήσεων σε πληρωμές από τον διαχειριστή της αγο­ράς», είπε trader που έχει τη βάση του στην Ελβετία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 02.09.2026 07:20