Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google
Add topontiki.gr on GoogleΣύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν στα 6,8 δισ. από 6,278 δισ. ευρώ που ήταν στο πρώτο τετράμηνο του έτους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν στα 6,8 δισ. από 6,278 δισ. ευρώ που ήταν στο πρώτο τετράμηνο του έτους.
Η εξέλιξη αυτή προήλθε κυρίως από την αύξηση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των νοσοκομείων οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 1,982 δισ. ευρώ από 1,588 δισ. ευρώ που ήταν τον Απρίλιο. Οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των υπουργείων στο ίδιο διάστημα αυξήθηκαν στα 837,1 εκατ. ευρώ από 796,7 εκατ. ευρώ έναν μήνα πριν, ενώ μειώθηκαν στα 781 εκατ. ευρώ από 805,4 εκατ. ευρώ οι υποχρεώσεις των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Οι Οργανισμοί Κοινωνικής Ασφάλισης χρωστούσαν το Μάιο 2,920 δισ ευρώ έναντι 2,822 δισ ευρώ τον Απρίλιο (από τα οποία τα 1,185 εκατ. ευρώ είναι οφειλές του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων που παραμένουν σταθερές). Τέλος τα λοιπά Νομικά Πρόσωπα οφείλουν 281,3 εκατ. ευρώ (από 266 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο).
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.