search
ΠΕΜΠΤΗ 10.09.2026 08:58
MENU CLOSE

Και η παραοικονομία ανθεί…

18.07.2012 10:01
oldphotos134216961245.jpg

Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Add topontiki.gr on Google

Ο τζίρος της παραοικονομίας της Ελλάδας για το 2011 είναι ο τέταρτος υψηλότερος μεταξύ των 17 κρατών – μελών της ευρωζώνης και ο ένατος μεταξύ των 27 της Ε.Ε.

Ο τζίρος της παραοικονομίας της Ελλάδας για το 2011 είναι ο τέταρτος υψηλότερος μεταξύ των 17 κρατών – μελών της ευρωζώνης και ο ένατος μεταξύ των 27 της Ε.Ε. Σύμφωνα με στοιχεία της Κομισιόν, η αξία της μαύρης οικονομίας στη χώρα μας εκτιμάται ότι ξεπερνάει το ποσό των 52 δισ. ευρώ. Κάτι που μαρτυρεί την πλήρη αποτυχία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και των μέτρων που ανακοινώνονται από την εκάστοτε κυβέρνηση για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Χαρακτηριστικό της αδυναμίας είσπραξης φόρων από τους κρατικούς μηχανισμούς είναι το ότι η Ελλάδα απουσιάζει από τον κατάλογο των 27 χωρών της Ε.Ε. στην κατηγορία κοστολόγησης των φοροεισπρακτικών μηχανισμών.  Α.Χ.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 10.09.2026 08:54