Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google
Add topontiki.gr on GoogleΞανά στην επικαιρότητα το ζήτημα της «εφεδρείας» για 15.000 υπαλλήλους στο στενό Δημόσιο τομέα εφέτος, παρά τις προεκλογικές διαβεβαιώσεις από τους κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη ότι δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις.
Ξανά στην επικαιρότητα το ζήτημα της «εφεδρείας» για 15.000 υπαλλήλους στο στενό Δημόσιο τομέα εφέτος, παρά τις προεκλογικές διαβεβαιώσεις από τους κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη ότι δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις.
Μάλιστα, έως το 2015, ο στόχος που προβλέπεται και στο «Μνημόνιο 2» είναι 150.000 απολύσεις στο Δημόσιο, αφού οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι δεν βλέπουν άλλη λύση για εξοικονόμηση εσόδων από το μέτωπο των κρατικών δαπανών, εξαιρουμένων, επίσης, των αποκρατικοποιήσεων.
Έτσι, σύμφωνα με Τα Νέα, μετά από ένα χρόνο εφεδρείας, στη διάρκεια του οποίου οι υπάλληλοι θα αμείβονται με το 60% του μισθού τους, θα απολύονται.
Η αρχή, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, θα γίνει φέτος, καθώς έως τις 31 Δεκεμβρίου την έξοδο από το Δημόσιο θα δουν περίπου 15.000 εργαζόμενοι.
Εν τω μεταξύ, στη σημερινή σύσκεψη των κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη στις 6 το απόγευμα, θα τεθεί και πάλι το ζήτημα του πακέτου των 5 δισ. ευρώ που αναμένεται να εξοικονομηθεί από τις νέες μειώσεις στις συντάξεις.
Σε ότι αφορά στις πρώτες αποκρατικοποιήσεις, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν στην προώθηση νομοσχεδίου με 77 διοικητικές πράξεις για τη διευκόλυνση της διαδικασίας, όπως δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.
Σκληρή ανακοίνωση κατά της κυβέρνησης εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτή κάνει λόγο για «ξεπούλημα» του δημόσιου πλούτου, κατηγορώντας τους αρχηγούς ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ότι οδηγούν τη χώρα στη χρεοκοπία.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.