search
ΤΡΙΤΗ 01.09.2026 18:56
MENU CLOSE

Economist: «Τρομακτικό» το έργο που έχει μπροστά της η Ελλάδα

31.08.2012 09:41
Economist: «Τρομακτικό» το έργο που έχει μπροστά της η Ελλάδα - Media

Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Add topontiki.gr on Google

Στο κενό έπεσε το αίτημα του Αντώνη Σαμαρά στην Άνγκελα Μέρκελ για μια «ανάσα» δύο ετών στο πρόγραμμα εξυγίανσης, όπως επισημαίνει σε σημερινό του δημοσίευμα ο Economist.

Στο κενό έπεσε το αίτημα του Αντώνη Σαμαρά στην Άνγκελα Μέρκελ για μια «ανάσα» δύο ετών στο πρόγραμμα εξυγίανσης, όπως επισημαίνει σε σημερινό του δημοσίευμα ο Economist, ακόμα κι αν ο Έλληνας Πρωθυπουργός άφησε θετικές εντυπώσεις στο πρώτο ταξίδι του στην Ευρώπη, μετά την «απολογητική στάση» που τήρησε ενώπιον της Γερμανίδας καγκελαρίου.

Έτσι δυσχεραίνει ιδιαίτερα το έργο που έχει μπροστά της η Ελλάδα, το οποίο το περιοδικό χαρακτηρίζει «τρομακτικό». Τα εμπόδια που ορθώνονται ανάμεσα στην κυβέρνηση και την επόμενη δόση των 32 δισ. ευρώ είναι πολλά. Το νέο πακέτο μέτρων θα πρέπει να εγκριθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο και να συνοδευτεί με μια ευνοϊκή έκθεση από την τρόικα, προκειμένου να εγκριθεί η δόση στη σύνοδο των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών τον Οκτώβριο.

Οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας, όμως, είναι πολλές ως τότε και πιθανότατα η ελληνική κυβέρνηση να διαθέσει νέα γραμμάτια στις τράπεζες αποστραγγίζοντας την αγορά από την ήδη χαμηλή ρευστότητα, εκτιμά ο Economist.

Δυσοίωνο διαγράφεται και το μέλλον της Ισπανίας, μετά την προσφυγή της Καταλονίας για διάσωση από την κυβέρνηση ύψους 5 δισ. ευρώ. Για να ανταποκριθεί τα αιτήματα των περιφερειών για βοήθεια, η ισπανική κυβέρνηση θα πρέπει να ενισχύσει το ταμείο διάσωσης δανειζόμενη με «επιτόκιο τιμωρίας» που υπερβαίνει το 6%. Με αυτά τα δεδομένα, η πιθανότητα προσφυγής της χώρας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης θεωρείται ιδιαίτερα πιθανή, προειδοποιεί το περιοδικό.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 01.09.2026 18:55