search
ΤΡΙΤΗ 01.09.2026 14:54
MENU CLOSE

Στο 1,7% ο πληθωρισμός

10.09.2012 09:22
Στο 1,7% ο πληθωρισμός - Media

Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Add topontiki.gr on Google

Αύξηση του πληθωρισμού είχε η χώρα μας τον Αύγουστο και από 1,3% που ήταν τον Ιούλιο έχει διαμορφωθεί πλέον στο 1,7%, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Αύξηση του πληθωρισμού είχε η χώρα μας τον Αύγουστο και από 1,3% που ήταν τον Ιούλιο έχει διαμορφωθεί πλέον στο 1,7%, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Συγκεκριμένα, συγκρίνοντας τον Γενικό Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (Γ.Δ.Τ.Κ) του μηνός Αυγούστου 2012, με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2011, προκύπτει αύξηση 1,7%, ισόποση με την αύξηση (1,7%) που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση του έτους 2011 προς το 2010.

Σε σύγκριση με τον Ιούλιο 2012, ο Γενικός Δείκτης παρουσίασε μείωση 1,0%, έναντι μείωσης 1,4% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.

Εν τω μεταξύ, ο μέσος δείκτης του δωδεκαμήνου Σεπτεμβρίου 2011 – Αυγούστου 2012, σε σύγκριση προς τον ίδιο δείκτη του δωδεκαμήνου Σεπτεμβρίου 2010 – Αυγούστου 2011, παρουσίασε αύξηση 2,1%, έναντι αύξησης 4,1%, που σημειώθηκε κατά τα αντίστοιχα προηγούμενα δωδεκάμηνα

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 01.09.2026 14:54