Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Με μεγάλη δυσκολία απάντησε σε αρκετές δημοσιογραφικές ερωτήσεις ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου όπου παρουσίασε τα αποτελέσματα του Eurogroup. Αρκετές μείνανε αναπάντητες ενώ σε άλλες παρέπεμψε στους αρμόδιους φορείς.
Με μεγάλη δυσκολία απάντησε σε αρκετές δημοσιογραφικές ερωτήσεις ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου όπου παρουσίασε τα αποτελέσματα του Eurogroup. Αρκετές μείνανε αναπάντητες ενώ σε άλλες παρέπεμψε στους αρμόδιους φορείς. Μία εξ’ αυτών ήταν ερώτηση που αφορούσε το νέο κούρεμα που θα υποστούν τα χρήματα των ασφαλισμένων.
Αναφορικά με τη δόση ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε ότι η εκταμίευσή της θα γίνει μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου, ωστόσο σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το αν η επαναγορά χρέους συνιστά προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης ο κ. Στουρνάρας επανέλαβε ότι δεν θέλει να αναφέρει αν είναι ή όχι όρος δηλώνοντας ότι «πρέπει να πετύχει. Τελεία και παύλα, δεν θέλω να υπεισέλθω αν είναι όρος ή όχι».
Σε ερώτηση σχετικά με το τι θα γίνει εάν αποτύχει το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή του προσθέτοντας όμως ότι η επιτυχία του προγράμματος συνιστά «πατριωτικό καθήκον γιατί συμβάλει στη μείωση του χρέους» και ότι τα περαιτέρω μέτρα απομείωσης του χρέους είναι ρητή δέσμευση που αναφέρεται στην απόφαση του Eurogroup.
«Δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα», δήλωσε τέλος ο κ. Στουρνάρας λέγοντας επίσης ότι το πρώτο τμήμα της δόσης θα διοχετευτεί στη ρευστότητα της εσωτερικής αγοράς.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.