search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.09.2025 06:02
MENU CLOSE

Αυξάνονται τα μπλόκα των αγροτών

30.01.2013 07:41
Αυξάνονται τα μπλόκα των αγροτών - Media

Όλο και περισσότερα τρακτέρ βγαίνουν στο δρόμο, την ώρα που αγρότες – μέλη της Πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συνδικαλιστικού Κινήματος ολοκλήρωσαν τον κύκλο των επαφών τους με τους πολιτικούς αρχηγούς και πρόκειται να συνεδριάσουν για την αποτίμηση των επαφών τους.

Όλο και περισσότερα τρακτέρ βγαίνουν στο δρόμο, την ώρα που αγρότες – μέλη της Πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συνδικαλιστικού Κινήματος ολοκλήρωσαν τον κύκλο των επαφών τους με τους πολιτικούς αρχηγούς και πρόκειται να συνεδριάσουν για την αποτίμηση των επαφών τους.
 
Το μπλόκο των θεσσαλων αγροτών στη Νίκαια της Λάρισας θα επισκεφθεί στις 12:00 την Τετάρτη η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.
 
Στο μεταξύ, στον κόμβο της Νίκαιας στη Θεσσαλία καταφθάνουν καθημερινά τρακτέρ από όλη την περιοχή. Οι θεσσαλοί αγρότες υπολογίζουν ότι θα ξεπεράσουν τα 900 τρακτέρ.
 
Τα τρακτέρ βρίσκονται παραταγμένα στην παλιά Εθνική οδό, η οποία έχει κλείσει από την Αστυνομία προκειμένου να εμποδίσει τους αγρότες να περάσουν στην νέα Εθνική οδό.
 
Στη Φθιώτιδα, τα μπλόκα των αγροτών μετακινήθηκαν, από το Λιανοκλάδι όπου βρίσκονταν, στον χώρο της έκθεσης της Λαμίας (στον δρόμο ο οποίος οδηγεί στην Εθνική) χωρίς να εμποδίζουν την κυκλοφορία.
 
Στη Δράμα μπλόκα υπάρχουν σε τρία σημεία: το πρώτο στη Μαυρολεύκη με περίπου 100 τρακτέρ, το δεύτερο στον δρόμο που ενώνει την Καβάλα με τη Δράμα στο ύψος Σκαρί με 60 τρακτέρ και το τρίτο στη διασταύρωση Οχυρού με 50 αγροτικά αυτοκίνητα.
 
Άλλα 150 τρακτέρ βρίσκονται παραταγμένα στη Χρυσούπολη Καβάλας και περίπου 100 στην Αλεξανδρούπολη.
 
Την ίδια ώρα, οι αγρότες στη Ζίτσα των Ιωαννίνων και την Αιτωλοακαρνανία ζεσταίνουν τα τρακτέρ τους ενώ στις Σέρρες ετοιμάζουν κινητοποιήσεις πιθανώς για την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή.

Να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις κάλεσε τους αγρότες ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ
 
Κάλεσμα προς τους αγρότες να λάβουν μέρος στις κινητοποιήσεις απηύθυνε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζ. Καραμίχας, προτρέποντας ταυτόχρονα τους Θεσσαλούς αγρότες να συγκεντρωθούν στον κόμβο της Νίκαιας, αλλά και σημειώνοντας την αναγκαιότητα να μην έρθουν σε σύγκρουση με άλλες κοινωνικές ομάδες.
 
Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η πανελλαδική σύσκεψη που συγκάλεσε η ΠΑΣΕΓΕΣ με τη συμμετοχή των Ενώσεων Συνεταιρισμών, των συνδικαλιστικών οργανώσεων αλλά και των συσπειρώσεων του αγροτικού κινήματος, σε κεντρικό αθηναϊκό ξενοδοχείο.
 
Στόχος της σύσκεψης είναι να διαμορφωθεί από κοινού ένα πλαίσιο δράσεων για την ανατροπή «της σκληρής και ανάλγητης αντιαγροτικής πολιτικής» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ΠΑΣΕΓΕΣ.
 
Σύμφωνα με την ΠΑΣΕΓΕΣ η συνολική επιβάρυνση των αγροτών τόσο από τα μέτρα του μνημονίου όσο και από τον πρόσφατο φορολογικό νόμο «θα φτάσει τα 2 δισ. ευρώ, εξανεμίζοντας έτσι σχεδόν το σύνολο των κοινοτικών ενισχύσεων ύψους 2,2 δισ. ευρώ που έλαβαν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.09.2025 06:00