search
ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 20:26
MENU CLOSE

Για χαλάρωση της λιτότητας κάνει λόγο ο Ρεν

07.05.2013 14:26
Για χαλάρωση της λιτότητας κάνει λόγο ο Ρεν - Media

Για δυνατότητα επιβράδυνσης της δημοσιονομικής προσαρμογής στην Ευρωζώνη έκανε λόγο ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομίας, Όλι Ρεν.

Για δυνατότητα επιβράδυνσης της δημοσιονομικής προσαρμογής στην Ευρωζώνη έκανε λόγο ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομίας, Όλι Ρεν.

Σε ομιλία του στο συνέδριο με θέμα το «Προσχέδιο για μια βαθύτερη Οικονομική και Νομισματική Ένωση» στις Βρυξέλλες, ο κ. Ρεν εξήγησε ότι η δυνατότητα «χαλάρωσης» των προγραμμάτων εξυγίανσης οφείλεται στην ενίσχυση της αξιοπιστίας της δημοσιονομικής πολιτικής που εφαρμόζουν τα κράτη μέλη από το 2011, καθώς και στις αποφάσεις της ΕΚΤ που σταθεροποιούν τις αγορές. Σημαντικό ρόλο έχει παίξει, επίσης, η μεταρρύθμιση της οικονομικής διακυβέρνησης της Ε.Ε., η οποία παρέχει ένα αποτελεσματικό πλαίσιο για τη σταδιακή δημοσιονομική προσαρμογή και την πρόοδο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Την ενίσχυση της οικονομικής διακυβέρνησης που έχει σημειωθεί στην Ε.Ε. τα τελευταία δύο χρόνια επεσήμανε, επίσης, και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Όπως σημείωσε, τα τελευταία χρόνια έχει τεθεί σε εφαρμογή ένα πιο εύρωστο και αξιόπιστο σύστημα για την εξασφάλιση υγιών δημόσιων οικονομικών και για τη συνέχιση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ενώ παράλληλα έχει δημιουργηθεί ένα πλαίσιο για την πρόληψη και διόρθωση των μακροοικονομικών ανισορροπιών.

«Με τους κανόνες και τα εργαλεία που έχουμε σήμερα, μια αναπάντεχα δυσάρεστη κατάσταση όπως αυτή που ανακαλύψαμε το 2010 στην Ελλάδα δεν θα ξανασυμβεί, ή τουλάχιστον όχι σε αυτό το επίπεδο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαρόζο.
Ο Όλι Ρεν επισήμανε, από την πλευρά του, την ανάγκη να επιλυθεί, με όλα τα δυνατά μέσα, η «παγίδα ρευστότητας», ή η παγίδα χρηματοδότησης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, κυρίως στη νότια Ευρώπη.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρομπάι κάλεσε σήμερα τη Γαλλία να προχωρήσει σε βαθιές μεταρρυθμίσεις της οικονομίας της, εκτιμώντας ότι αυτό είναι πιο σημαντικό από ό,τι η επίτευξη των αριθμητικών στόχων που της έχουν τεθεί για την μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματός της.

«Οι στόχοι όσον αφορά τα ποσοστά είναι λιγότερο σημαντικοί από τις διαρθρωτικές προσπάθειες και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», επισήμανε ο Βέλγος κατά την διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου στην Στοκχόλμη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 20:23