search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 16:12
MENU CLOSE

«Κυκλοφορώ με μηχανή»

23.06.2013 21:00

Επιστολή μάς έστειλε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Γιάννης Φ. Ιωαννίδης…

Επιστολή μάς έστειλε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Γιάννης Φ. Ιωαννίδης, ο οποίος λέει τα εξής:  «Στο ‘‘Ποντίκι’’, του οποίου είμαι τακτικός αναγνώστης από τη δεκαετία του ’80, σε δύο διαδοχικά φύλλα (της 7ης και 13ης Ιουνίου) δημοσιεύονται σχόλια που αφορούν τη μετακίνηση υπηρεσιακών παραγόντων και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΣ στο τακτικό συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Όσον αφορά τους υπαλλήλους του υπουργείου, οι αναγνώστες σας πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτοί, κατά πάγια και ορθή πρακτική, παρίστανται πάντοτε στα συνέδρια των συλλογικών οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και στο συγκεκριμένο μάλιστα παρίσταντο, προσκεκλημένοι από την ΚΕΔΕ, μόνο οι αρμόδιοι προϊστάμενοι τμημάτων και διευθύνσεων σχετικών με την ατζέντα του συνεδρίου (θεσμικά ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και, ιδίως, το ζήτημα του νέου τρόπου κατανομής των πόρων των δήμων μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της τελευταίας απογραφής).

Εις ό,τι με αφορά προσωπικά, το δημοσίευμα στην πραγματικότητα αφορά ένα (1) εισιτήριο μετ’ επιστροφής και μια (1) βραδιά σε ξενοδοχείο. Πήγα πράγματι στο συνέδριο της ΚΕΔΕ και συμμετείχα πράγματι σε εκδήλωση που συνδιοργάνωνε το ΙΣΤΑΜΕ με τον Δήμο Θεσσαλονίκης με θέμα τον ρατσισμό και την ξενοφοβία. Μου δίνετε πάντως την ευκαιρία να σας πληροφορήσω ότι στα δυόμισι χρόνια που είμαι γενικός γραμματέας δεν χρεώνω το Ελληνικό Δημόσιο, ούτε με κινητό τηλέφωνο, ούτε με οδηγό και αυτοκίνητο (κινούμαι με τη μηχανή μου), ενώ κάθε φορά που ταξιδεύω, είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό, παραιτούμαι με δήλωσή μου από το δικαίωμα ημερήσιας αποζημίωσης. Υποθέτω, από τη μακρά δημοσιογραφική σας πείρα, θα γνωρίζετε παραδείγματα μεγαλύτερης… σπατάλης».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 16:11