Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Την αποχή των δημοτικών αστυνομικών από οποιαδήποτε εργασία σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή, αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις «αντισυνταγματικές και πραξικοπηματικές αποφάσεις της δικομματικής κυβέρνησης»
Την αποχή των δημοτικών αστυνομικών από οποιαδήποτε εργασία σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή, αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις «αντισυνταγματικές και πραξικοπηματικές αποφάσεις της δικομματικής κυβέρνησης».
Παράλληλα, το Σάββατο στις 11.00 το πρωί πραγματοποιείται Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στο κτίριο της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου της Αθήνας (Αγίου Κωνσταντίνου 14).
Για τη Δευτέρα η ΠΟΕ-ΟΤΑ κήρυξε στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως το τέλος του ωραρίου και κάλεσε στις 12.30 σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλ. Καραϊσκάκη και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Σε ανακοίνωσή της, που εξέδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής, η ΠΟΕ-ΟΤΑ χαρακτηρίζει «πραξικοπηματική απόφαση και συνταγματική εκτροπή» την πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει τη Δημοτική Αστυνομία, που -όπως σημειώνεται- «είναι ενταγμένη στο «Δόγμα του Σοκ» ώστε να τρομοκρατήσουν, να διαιρέσουν και να οδηγήσουν χιλιάδες εργαζόμενους στην απόλυση και στην εξαθλίωση. Πλέον, στόχος τους δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι στη δημοτική Αστυνομία αλλά συνολικά οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και γι’ αυτό η αντίδρασή μας θα είναι συνολική και δυναμική».
Και ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης επικρίνει με δήλωσή του την υπαγωγή της Δημοτικής Αστυνομίας στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Όπως σημειώνει, «την ώρα που ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γίνεται όλο και πιο κεντρικός για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή, είναι αδιανόητος κάθε περιορισμός στις αρμοδιότητές της. Η Δημοτική Αστυνομία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη λειτουργία της πόλης. Είναι πάγια θέση του δήμου Αθηναίων η ανάγκη ενίσχυσης του θεσμικού πλαισίου των αρμοδιοτήτων της και όχι η κατάργησή της».
ΣΥΡΙΖΑ για τη «μαύρη τρύπα» στη Δημοτική Αστυνομία
Ανακοίνωση εξέδωσε η Κουμουνδούρου κατηγορώντας τη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου πως δημιουργεί ''μαύρες τρύπες" όχι μόνο στην ΕΡΤ, αλλά και στους ορίζοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
«"Μαύρη τρύπα" στους προϋπολογισμούς, "μαύρη τρύπα" στις δημοτικές κοινωνικές υπηρεσίες και παροχές και όπως πληροφορούμαστε μια οριστική νέα "μαύρη τρύπα" στη Δημοτική Αστυνομία. Έτσι χωρίς πρόγραμμα, χωρίς συζήτηση με κανέναν, πανικόβλητη στα νούμερα που ζητούν οι ανεκδιήγητοι δανειστές των αποτυχημένων μνημονίων, κατά δική τους ομολογία.
Αλήθεια, ας μας πει η κυβέρνηση της ψευδεπίγραφης ευρωπαϊκής προοπτικής, σε ποια ευρωπαϊκή χώρα οι αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας έχουν μεταφερθεί ή ασκούνται από τον σκληρό πυρήνα του κράτους;
Η κυβέρνηση του "δώστα όλα" στην τρόικα και "πάρτα όλα" από την κοινωνία και τους θεσμούς της, θυμάται την αποκέντρωση, στα ευχολόγια-εισηγητικά νομοθετημάτων που υλοποιούν το αντίθετο, όπως ο "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ".
Πρέπει άμεσα να ανατραπεί δημοκρατικά, μέσα από ενωτικούς, μαζικούς, ειρηνικούς αγώνες της κοινωνίας και των εργαζομένων, σε ένα μέτωπο που η Αυτοδιοίκηση οφείλει να παίξει καθοριστικό ρόλο».
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.