search
ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 16:35
MENU CLOSE

Πόλεμος βλακείας στον Γράμμο

06.09.2013 21:00
oldphotospod_0509_040_cmyk1378455957.jpg

«Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένη» η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Αντωνίου, το πρωί της περασμένης Κυριακής όταν βρέθηκε στην επέτειο στο Ηρώο Γράμμου για να καταθέσει στεφάνι…

«Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένη» η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Αντωνίου, το πρωί της περασμένης Κυριακής όταν βρέθηκε στην επέτειο στο Ηρώο Γράμμου για να καταθέσει στεφάνι προς τιμήν των πεσόντων του Ελληνικού Στρατού κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου. Μια γιορτή «μίσους», η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών του Στρατού και τελεί ανεπίσημα υπό την αιγίδα (ποιας άλλης;) της Χρυσής Αυγής αναμοχλεύοντας ένα από τα μελανότερα σημεία της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας. Έτσι και φέτος, μόνο που για πρώτη φορά επισήμως – όπως υποστηρίζει το περιβάλλον της βουλευτίνας – εκπροσωπήθηκε το ελληνικό κοινοβούλιο από τη Μαρία Αντωνίου.

Στο παρελθόν – τουλάχιστον ανεπίσημα – διάφοροι βουλευτές έχουν βρεθεί στη συγκεκριμένη επέτειο, κάνοντας «άνοιγμα» στο ακροδεξιό κοινό. Έντονο, πάντως, είναι το παρασκήνιο γύρω από τις συνθήκες που «οδήγησαν» τη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στο μνημόσυνο, καθώς διαπιστώνονται ορισμένες αντιφάσεις. Στην προκειμένη περίπτωση, η πρόσκληση από την Ένωση Αποστράτων για την επέτειο έφτασε στο γραφείο του πρόεδρου της Βουλής, Ευάγγελου Μεϊμαράκη, όπως καταφθάνουν χιλιάδες προσκλήσεις σε καθημερινή βάση.
 
Ακροδεξιές ματιές
Όμως, όπως μας ενημέρωσαν από το γραφείο του προέδρου, η Μαρία Αντωνίου ήταν εκείνη που εκδήλωσε ενδιαφέρον να εκπροσωπήσει τη Βουλή, καθώς η βουλευτική της έδρα είναι στην Καστοριά (κάτι που έγινε, μια και ο Μεϊμαράκης την εξουσιοδότησε να βρεθεί στο σημείο). Στην «αντίπερα όχθη» από το πολιτικό γραφείο της Αντωνίου, υποστηρίζουν πως ο Μεϊμαράκης της ζήτησε να παρευρεθεί και να εκπροσωπήσει τη Βουλή και πως η ίδια είπε απλά το «ναι». Όπως φαίνεται, η βουλευτής της Ν.Δ., έπειτα από την εντυπωσιακή άνοδο των ποσοστών της Χρυσής Αυγής στις δημοσκοπήσεις, αποφάσισε να δώσει το «παρών» στην επέτειο, σε μία προσπάθειά της να… επαναπατρίσει τα «απολωλότα πρόβατα» – πρώην ψηφοφόρους, που πλέον έχουν κάνει «ακροδεξιά» στροφή.
 Αίσθηση, πάντως, προκαλούν και ορισμένα δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, που αναφέρουν πως εστάλη σε όλα τα ΜΜΕ του νομού ανακοίνωση από το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, Δημήτρη Σαββόπουλου, η οποία ανέφερε ότι: «Ανακοινώνεται ότι, την 1η Σεπτεμβρίου 2013, ημέρα Κυριακή, και ώρα 09:00, θα τελεστεί Επετειακή εκδήλωση Μνήμης, για τους πεσόντες Αξιωματικούς, Οπλίτες και Λοιπό Πληθυσμό της Πατρίδας μας, στις επιχειρήσεις 1946 -1949, κατά τους αγώνες, για την ελευθερία του Έθνους μας. Η οργάνωση της τελετής γίνεται από την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού. Σας καλούμε να παρευρεθείτε και να τιμήσετε με την παρουσία σας την τελετή, που θα πραγματοποιηθεί στο Βίτσι, αποτίοντας ελάχιστο φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης προς τους υπερασπιστές της ελευθερίας στα ιστορικά περάσματα της Πατρίδας μας. Λεωφορείο του ΚΤΕΛ Καστοριάς Θα αναχωρήσει από την πλατεία Μακεδονομάχων, πρώην Πλατεία Στρατηγού ΒΑΝ-ΦΛΙΤ στις 08:00 π.μ.».
Άραγε, φέτος, η επέτειος «μίσους» διοργανώθηκε υπό την αρωγή και την «στέγη» της Περιφέρειας Ενότητας Καστοριάς – και κατ’ επέκταση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – ή συνιστά απλώς μία πρωτοβουλία του Σαββόπουλου να «ενημερώσει» τα μέσα και του πολίτες για τη συγκεκριμένη εκδήλωση. Πάντως, ο Σαββόπουλος, κληθείς να σχολιάσει το γεγονός, δεν έδωσε καμία απάντηση, καθώς δεν σήκωσε ποτέ το τηλέφωνό του. Αλήθεια, δεν έχουν e-mail στην Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών της Καστοριάς και ο Σαββόπουλος αποφάσισε μέσω του γραφείου του – όπως υποστηρίζουν πάντα τα τοπικά ΜΜΕ – να «πληροφορήσει» το κοινό, κάνοντας μια σημαντική «εξυπηρέτηση» στους Αποστράτους – και δη σε μία προεκλογική (όπως όλα δείχνουν) χρονιά; Αναρωτιόμαστε, βέβαια, αν θα υπάρξει αντίστοιχη «εκπροσώπηση» – όπως αυτή της Αντωνίου – του ελληνικού κοινοβουλίου στην επέτειο των πεσόντων του Δημοκρατικού Στρατού…
 
Αναμενόμενη… έκπληξη
Στην επέτειο, βέβαια, τη Μαρία Αντωνίου περίμενε μία δυσάρεστη – αλλά μάλλον αναμενόμενη – εξέλιξη, καθώς με το που πάτησε το πόδι της στο Βίτσι, μέλη της Χρυσής Αυγής άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα του τύπου «προδότες, προδότες», βρίζοντας και προπηλακίζοντας τη βουλευτή της Ν.Δ. Αρχικά βρέθηκε στον εκκλησιασμό. Όταν, ωστόσο, έφτασε στο σημείο όπου θα κατέθετε στεφάνι, διαπίστωσε – όπως και οι άνθρωποι του περίγυρού της – πως «ετσιθελικά», με τον γνωστό χρυσαυγίτικο τρόπο, οι καρέκλες των επισήμων είχαν αφαιρεθεί…
«Πρωτοπαλίκαρο» στην απόπειρα διωγμού της Μαρίας Αντωνίου από την επέτειο ήταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος, ο οποίος ανέβηκε στην εξέδρα και την απείλησε λέγοντάς της «ή θα φύγεις με το καλό ή με το ζόρι».
 Η συνοδεία της βουλευτίνας – αποτελούμενη από έναν αστυνομικό της προσωπικής της φρουράς και τρεις άνδρες της ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Καστοριάς – προσπάθησε να αποτρέψει τα χειρότερα, ωστόσο η κατάσταση είχε ήδη «ξεφύγει», καθώς μέλη του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου έβριζαν, έφτυναν και απειλούσαν, ενώ έφτασαν μέχρι και στο σημείο να εκσφενδονίσουν μπουκάλια και καφέδες. Μάλιστα, ένα μπουκάλι προσγειώθηκε στο κεφάλι ενός ιερέα ο οποίος είχε βρεθεί στο σημείο για να τελέσει το μνημόσυνο. Η Αντωνίου δεν κάθισε με «σταυρωμένα» τα χέρια, καθώς απάντησε στον Παναγιώταρο πως «δεν τους φοβάται» και ότι «θα κατέθετε το στεφάνι είτε εκείνοι το ήθελαν είτε όχι».
 «Τα μέλη της Χρυσής Αυγής δεν σεβάστηκαν ούτε τη διαδικασία του μνημοσύνου των νεκρών. Σίγουρα, ορισμένοι από αυτούς ήταν έτοιμοι να χειροδικήσουν – κάτι που ήταν πολύ πιθανό να συμβεί αν η Αντωνίου παρέμενε στο σημείο», αναφέρουν στο «Π» άνθρωποι που ήταν παρόντες στο περιστατικό. Πάντως, όταν η βουλευτής της Ν.Δ. διαπίστωσε πως τα πράγματα εκτρέπονται, αποφάσισε να αποχωρήσει. «Δεν τους άρεσε που βρέθηκα εκεί για να τιμήσω τους νεκρούς. Η εκδήλωση σφετερίζεται κάθε χρόνο από τη Χρυσή Αυγή, και μάλλον τους ενόχλησα πάρα πολύ», μας είπε η Μαρία Αντωνίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 16:34