search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 05:03
MENU CLOSE

Μεγάλες εκρηκτικές σχέσεις

09.09.2013 21:00
Μεγάλες εκρηκτικές σχέσεις - Media

Αυτή τη φορά ο Στήβεν Χώκινγκ δεν μιλάει ούτε για τη κβαντική θεωρία ούτε για τις μαύρες τρύπες… αλλά για τις γυναίκες.

Αυτή τη φορά ο Στήβεν Χώκινγκ δεν μιλάει ούτε για τη κβαντική θεωρία ούτε για τις μαύρες τρύπες… αλλά για τις γυναίκες. Στο νέο του βιβλίο, μια αυτοβιογραφία με τίτλο «My Brief History» που κυκλοφορεί την Πέμπτη, ο διάσημος Βρετανός θεωρητικός φυσικός και κοσμολόγος  αποκαλύπτει, μεταξύ άλλων, λεπτομέρειες για τη προσωπική του ζωή και για τα… τραύματα που άφησαν πίσω τους οι μεγάλοι του έρωτες.

Όπως υποστηρίζει στην αυτοβιογραφία του, υπήρξαν εξαιρετικά δύσκολες στιγμές  και με τις δύο γυναίκες που παντρεύτηκε παρά το γεγονός ότι χρωστάει και στις δύο την ίδια του τη ζωή.

Η πρώτη, η Τζέιν Γουάιλντ στάθηκε δίπλα του  και τον βοήθησε να ξεπεράσει την περίοδο της «μεγάλης κατάθλιψης», τότε που σε ηλικία 21 χρονών διαγνώστηκε με τη νόσο του κινητικού νευρώνα (αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση). Οι γιατροί του έδιναν μόλις λίγα χρόνια ζωής, η Τζέιν όμως δεν το έβαλε κάτω –όπως επισημαίνει- , του έδωσε κουράγιο και του χάρισε τρία παιδιά….

Ωστόσο, η εξέλιξη της ασθένειας φαίνεται πως την στοίχειωνε με αποκορύφωμα να ζητήσει από τον Χώκινγκ την «άδεια» να βρει έναν νέο σύντροφο προκειμένου να εξασφαλίσει τα τρία τους παιδιά σε περίπτωση που ο ίδιος πέθαινε. Ο Χώκινγκ το δέχτηκε… όμως ο θάνατος δεν ήρθε. Έτσι, ο 71χρονών σήμερα επιστήμονας δεν άντεξε την «συγκατοίκηση» με το τρίτο πρόσωπο και έφυγε…με μια από τις νοσοκόμες του, την Ελέιν Μέϊσον. Η σχέση με την τελευταία ήταν «θυελλώδης» όπως την χαρακτηρίζει ο Χώκινγκ… «ωστόσο», επισημαίνει, «ποτέ δεν υπήρξε κακοποίηση από μέρος της» όπως την κατηγόρησαν ορισμένοι. «Ίσα ίσα» υποστηρίζει, « με τις νοσηλευτικές της γνώσεις μου έσωσε επανειλημμένα τη ζωή».

Παρά το γεγονός ότι ο Χώκινγκ έχει μείνει σχεδόν εξ ολοκλήρου παράλυτος και επικοινωνεί μέσω συσκευής παραγωγής ομιλίας κατάφερε να γράψει μόνος του την αυτοβιογραφία του χρησιμοποιώντας μια επαναστατική συσκευή η οποία μπορεί να διαβάζει τις συσπάσεις των μυών του προσώπου  και να τις μεταφέρει σε οθόνη υπολογιστή ως γράμματα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06