search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 09:44
MENU CLOSE

(Ακρο)δεξιές τακτικές

11.09.2013 12:31
(Ακρο)δεξιές τακτικές - Media

Καλώς τα παιδιά… Τα φέρνουν από’ δω τα φέρνουν από εκεί, και όπως όλα δείχνουν είναι πλέον ζήτημα χρόνου η «επίσημη» συμμαχία της γαλλικής Δεξιάς (UMP) με το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο (FN) της Μαρίν Λεπέν.  Λέτε οι Γάλλοι να δείχνουν το δρόμο;…

Καλώς τα παιδιά… Τα φέρνουν από’ δω τα φέρνουν από εκεί, και όπως όλα δείχνουν είναι πλέον ζήτημα χρόνου η «επίσημη» συμμαχία της γαλλικής Δεξιάς (UMP) με το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο (FN) της Μαρίν Λεπέν.  Λέτε οι Γάλλοι να δείχνουν το δρόμο;…

Οι εποχές του πολιτικού καθωσπρεπισμού κατά τις οποίες τα στελέχη της «παραδοσιακής» Δεξιάς  εξοργίζονταν –τάχα- με όποιον τολμούσε να αναδείξει τις «γέφυρες» που έχτιζαν με το φασιστικό FN αποτελούν παρελθόν.

To ίδιο ισχύει και για το Εθνικό Μέτωπο, το οποίο αναπροσδιοριζόταν ως «αντι-συστημικό» με αποτέλεσμα να σκούζει και να χτυπιέται κάθε φορά που δημοσιεύματα «προέβλεπαν» μια πιθανή εκλογική συμμαχία με το UMP. Με τις γαλλικές δημοτικές εκλογές να πλησιάζουν… τα δύο –όχι και τόσο «αντίπαλα»- στρατόπεδα εμφανίζονται πιο απενοχοποιημένα από ποτέ. Συμπαθιούνται ρε παιδί μου… γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε (σου λένε).

Στο UMP έχει ξεσπάσει για πολλοστή φορά διαμάχη σχετικά με την στάση του κόμματος έναντι της ακροδεξιάς ενόψει και της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης (θα αλληλοστηρηχθούν επισήμως με το FN σε ορισμένες περιπτώσεις; θα το κάνουν άτυπα; θα συνεχίσουν να το καταγγέλλουν ως «ακραίο» κόμμα απορρίπτοντας κάθε εκλογική συμμαχία;).

Ο «καυγάς» στους κόλπους του UMP (ο οποίος δεν αποκλείεται να οδηγήσει ακόμη και σε αποχωρήσεις στελεχών) προσέφερε το πλέον κατάλληλο έδαφος στο Εθνικό Μέτωπο. Τι αποφάσισε να κάνει; Μα να βοηθήσει, φυσικά, τους… «συγγενείς» του:

Σε μια αιφνιδιαστική κίνηση, το κόμμα της Λε Πεν δημοσίευσε μια λίστα των «δέκα εντολών» -όπως την αποκαλούν γαλλικά ΜΜΕ- που περιγράφουν, πάνω κάτω, τις προϋποθέσεις που πρέπει να τηρεί ένας υποψήφιος που θα λάβει το «χρίσμα» ή ακόμη και την απλή «στήριξη» του Εθνικού Μετώπου στις δημοτικές εκλογές. Ποιες είναι αυτές οι προδιαγραφές; Τις περισσότερες θα τις βρείτε στην αντίστοιχη λίστα «κριτηρίων» που συνέταξε το επιτελείο του UMP!!

Έτσι, οι υποψήφιοι που θα ευνοηθούν από το FN θα πρέπει να «αντισταθούν σε κάθε προσπάθεια αύξησης της φορολογίας», « να λάβουν μέτρα για την αποκατάσταση της τάξης και της ασφάλειας», «να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα της τοπικής οικονομίας» και άλλα τέτοια φοβερά. Α ναι, και φυσικά… να «δώσουν μάχη για το κοσμικό σχολείο»  και να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους προκειμένου να μπει ένα τέλος στους «καταυλισμούς των νομάδων».

Χωρίς να αναφέρουν πουθενά στο κείμενο τις λέξεις… μουσουλμάνος, Ισλάμ ή ακόμη και Ρομά (μεγάλος «συμβιβασμός»!) το Εθνικό Μέτωπο φαίνεται πως είναι πλέον «έτοιμο» να προχωρήσει χέρι χέρι με το UMP. Εξάλλου, τόσο οι καταυλισμοί των Ρομά όσο και οι μουσουλμάνοι παρουσιάζονται ως «απειλή» επισήμως και με πολύ πιο ωμό τρόπο από υποψηφίους ή και εν ενεργεία δημάρχους του UMP.  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 09:35