search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 04:25
MENU CLOSE

To επίδομα όλο και ζυγώνει

19.09.2013 21:00
oldphotosepidoma_stragalia1379604449.jpg

Έρχεται, επιτέλους, στις αρχές του 2014, το επίδομα 200 ευρώ για τους μακροχρόνια ανέργους (άνω των 12 μηνών) που είναι κάτω των 45 ετών.


Έρχεται, επιτέλους, στις αρχές του 2014, το επίδομα 200 ευρώ για τους μακροχρόνια ανέργους (άνω των 12 μηνών) που είναι κάτω των 45 ετών, από τον ΟΑΕΔ, σύμφωνα με νέα υπουργική απόφαση που επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας.

Συγκεκριμένα, το επίδομα 200 ευρώ για μακροχρόνια ανέργους θα δικαιούνται όσοι έχουν εξαντλήσει το δικαίωμα τακτικής επιδότησης ανεργίας και το ετήσιο οικογενειακό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 10.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 586,08 ευρώ για κάθε ανήλικο τέκνο της οικογένειας…

Βέβαια το εν λόγω επίδομα ισχύει εδώ και καιρό για τους ανέργους άνω των 45 ετών, το οποίο και λαμβάνουν από τον ΟΑΕΔ.

Ωστόσο, τώρα διευρύνεται ο αριθμός των δικαιούχων, αλλά και τα όρια ηλικίας, τα οποία ορίζονται στα 20-66 έτη (από 45-65 που είναι σήμερα).

Τα δικαιολογητικά θα είναι τα ίδια με αυτά που ισχύουν αυτήν τη στιγμή για το επίδομα μακροχρόνιων ανέργων σε ανέργους άνω των 45 ετών, δηλαδή:

1) Αίτηση του δικαιούχου στην υπηρεσία ΟΑΕΔ του τόπου διαμονής του.

2) Αντίγραφο φορολογικής δήλωσης επικυρωμένο από την αρμόδια ΔΟΥ ή εκκαθαριστικό σημείωμα της αρμόδιας ΔΟΥ του προηγούμενου οικονομικού έτους. Στην περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος δεν έχει υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης, θα προσκομίζει υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα αναφέρει ότι δεν υποχρεούται στην υποβολή φορολογικής δήλωσης και ότι δεν είχε ετήσιο οικογενειακό εισόδημα που να υπερβαίνει το ποσό των 10.000 ευρώ κατά το προηγούμενο έτος.

Στην υπεύθυνη δήλωση θα βεβαιώνει η αρμόδια ΔΟΥ του ενδιαφερομένου ότι παρελήφθη από αυτήν όμοια υπεύθυνη δήλωση. Σε περίπτωση που η καταβολή του προαναφερόμενου επιδόματος συνεχίζεται και κατά το επόμενο ημερολογιακό έτος, ο δικαιούχος θα υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα δηλώνει ότι το ετήσιο εισόδημα του προηγούμενου οικονομικού έτους δεν υπερέβη το ποσό των 10.000 ευρώ.

3) Υπεύθυνη δήλωση του δικαιούχου με την οποία βεβαιώνεται: α) ότι ο αιτών δεν συμμετέχει σε επιδοτούμενο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης, β) ότι δεν λαμβάνει επίδομα από άλλη υπηρεσία του ΟΑΕΔ και γ) ότι αναλαμβάνει την ευθύνη να γνωστοποιήσει οποιαδήποτε μεταβολή που θα επέλθει στα στοιχεία που δήλωσε υπευθύνως.

4) Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας.

5) Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

6) Αριθμό λογαριασμού ΙΒΑΝ Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, στον οποίο πρέπει να εμφανίζεται ως πρώτος δικαιούχος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34