search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 09:52
MENU CLOSE

Πανούσης: Δύσκολο να βγει η Χ.Α. εκτός νόμου

20.09.2013 13:19
«Μεθοδευμένες οι ελλείψεις φυλάκων στο ΕΚΠΑ», λέει ο Γιάννης Πανούσης. - Media

Για να βγει εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή πρέπει να αποδειχθεί ότι πρόκειται για εγκληματική οργάνωση δηλώνει ο καθηγητής εγκληματολογίας και βουλευτής της ΔΗΜΑΡ  Γιάννης Πανούσης.

Για να βγει εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή πρέπει να αποδειχθεί ότι πρόκειται για εγκληματική οργάνωση, πρέπει να αποδειχθεί ότι το κόμμα δημιουργεί παραστρατιωτικές οργανώσεις, τάγματα εφόδου, λέει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο  καθηγητής εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και βουλευτής της ΔΗΜΑΡ  Γιάννης Πανούσης.
 
Ο κ. Πανούσης τονίζει πως το θέμα «δεν είναι να καταδικαστεί ένας άνθρωπος ή να καταδικαστούν άλλοι τρεις- τέσσερις που είναι από πίσω, το θέμα είναι να ξεριζωθεί αυτό το κακό. Πρέπει να πειστεί το σχολείο, ο μαθητής, ο γονιός, ο δάσκαλος, η γειτονιά, ο αγρότης, ο καθένας ότι δεν θέλουν φασισμό σε αυτή τη χώρα» δηλώνει χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
 
Συνεχίζει μάλιστα λέγοντας πως ναι μεν θα βοηθήσει αν αποδειχτεί πως μέλη της Χ.Α. είναι εγκληματίες αλλά δε θα είναι η λύση του προβλήματος. Ο καθηγητής  εξηγεί και τη δυσκολία για να στοιχειοθετηθούν οι απαραίτητες αποδείξεις που θα στείλουν το εν λόγω κόμμα ενώπιον της δικαιοσύνης.
 
«Το ότι κάποιος ανήκει σε ένα κόμμα, ακόμη κι αν ήταν στην Κεντρική Επιτροπή ή βουλευτής και τελεί μια πράξη, δεν το συνδέει αυτομάτως με την ευθύνη του κόμματος, ώστε να μπορεί το κόμμα να θεωρηθεί ότι αποτελεί ή έχει συγκροτήσει μια εγκληματική οργάνωση, σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα και έτσι όλο το κόμμα να θεωρηθεί ότι υπόκειται σε ποινικό έλεγχο. Πρέπει να αποδειχτεί ότι το κόμμα δημιουργεί παραστρατιωτικές οργανώσεις, τάγματα εφόδου με εντολές διάπραξης εγκλημάτων. Ότι υπάρχουν συγκεκριμένα άτομα τα οποία καθοδηγούν, που είναι ηθικοί αυτουργοί ή καμιά φορά και άμεσοι αυτουργοί. Αυτά είναι πάρα πολύ δύσκολο να αποδειχτούν και να συμπεριλάβουν ολόκληρο τον κομματικό μηχανισμό»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 09:51