search
ΤΡΙΤΗ 28.05.2024 21:49
MENU CLOSE

Στροφή με το στανιό στα γεννόσημα

25.09.2013 12:26
Στροφή με το στανιό στα γεννόσημα - Media

«Δόλωμα» στους πολίτες προκειμένου να τσιμπήσουν και να στραφούν προς τα γεννόσημα φάρμακα έριξε ο υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης.

«Δόλωμα» στους πολίτες προκειμένου να τσιμπήσουν και να στραφούν προς τα γεννόσημα φάρμακα έριξε σήμερα από τη Βουλή ο υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης, εξαγγέλλοντας αόριστα «μεγάλη μείωση» στις τιμές. Στο ίδιο πλαίσιο, συμπλήρωσε ότι ανέφερε τις επόμενες ημέρες κατατίθεται στη Βουλή η διάταξη για υποχρεωτική συνταγογράφηση σε ποσοστό 60% με δραστική ουσία που θα έχει «από κάτω» γεννόσημα φάρμακα και στην οποία θα προβλέπεται επίσης πως όσοι γιατροί δεν επιτυγχάνουν αυτό το στόχο, θα φεύγουν από το σύστημα του ΕΟΠΥΥ.  
 
Νέος, αλλά, όχι και τόσο, στο τιμόνι του ΕΟΦ 
Νωρίτερα, στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο διορισμός του τέως βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Λιντζέρη στη θέση του προέδρου του ΕΟΦ. Ο κ. Λιντζέρης-άλλος ένας αποτυχών βουλευτής που σύμφωνα με την κακή παράδοση που έχει δημιουργηθεί-αξιοποιείται σε καίρια κρατική θέση δήλωσε ότι «η φαρμακευτική πολιτική δεν μπορεί να υπαγορεύεται από τις ανάγκες των φαρμακευτικών εταιρειών αλλά από τις ανάγκες των πολιτών» και ακόμη ότι «δεν νοείται, η ανάγκη κερδοφορίας των επιχειρήσεων να καθορίζει επιλογές, να επιβάλλει προϊόντα, να διαιωνίζει την πολυφαρμακία».

Σημειώθηκε πάντως και η αποστροφή του, ότι «δεν γίνεται να κόβονται μισθοί και συντάξεις αλλά οι δαπάνες για το φάρμακο να παραμένουν ανεξέλεγκτες και να διευρύνουν συνεχώς την κερδοφορία όλων των εμπλεκόμενων συντελεστών». Τα υπόλοιπα μένει να τα δούμε στην πράξη… 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 28.05.2024 21:49