search
ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 13:08
MENU CLOSE

Το ντέρμπι του… Μήτρογλου

02.11.2013 21:03
Το ντέρμπι του… Μήτρογλου - Media

Το πρώτο «αιώνιο» ντέρμπι της χρονιάς βρήκε νικητή τον Ολυμπιακό με 1-0 επί του Παναθηναϊκού και είχε μεγάλο πρωταγωνιστή (ποιον άλλον;) τον Κώστα Μήτρογλου.

Το πρώτο «αιώνιο» ντέρμπι της χρονιάς βρήκε νικητή τον Ολυμπιακό με 1-0 επί του Παναθηναϊκού και είχε μεγάλο πρωταγωνιστή (ποιον άλλον;) τον Κώστα Μήτρογλου.

Ο 25χρονος επιθετικός βρήκε τα δίχτυα στο 90ο λεπτό, «παγώνοντας» την «καυτή» Λεωφόρο και έδωσε ένα πολύτιμο τρίποντο στην ομάδα του, το οποίο μπορεί να είναι καθοριστικής σημασίας για την μάχη του πρωταθλήματος.

Σε ένα ντέρμπι με όλη τη σημασία της λέξης, κυριάρχησαν η δύναμη, το πάθος και τα σκληρά μαρκαρίσματα. Η καλύτερη φετινή εμφάνιση για την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, που στο τέλος όμως δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα για αυτήν.

Και μιας που μιλάμε για αποτελέσματα, η ισοπαλία θα ήταν το πιο δίκαιο για την αναμέτρηση της Λεωφόρου. Από την μία, οι «πράσινοι» που ήταν… σκυλιά του πολέμου, έπαιξαν εξαιρετική άμυνα στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, ενώ έμπαιναν με πάθος σε όλες τις προσωπικές μονομαχίες. Δικαίως, μετά το πέρας της αναμέτρησης, οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού αποθέωσαν τους ποδοσφαιριστές για το πάθος, την προσπάθεια και το θετικό πρόσωπο που έδειξαν, καθώς μην ξεχνάμε πως αρκετοί απ' αυτούς είναι νεαροί και χωρίς παραστάσεις από τέτοια ματς.

Από την άλλη δε, οι Πειραιώτες, αν και σαφώς πιο ποιοτική ομάδα, ήταν ένα… κλικ κατώτερη από αυτό που περίμεναν οι «ερυθρόλευκοι» οπαδοί, δίνοντας αρκετές φορές το δικαίωμα στους γηπεδούχους να πιστέψουν στη νίκη. Μπορεί να είχαν το μυαλό στο κρίσιμο παιχνίδι της Τρίτης με την Μπενφίκα ή να… κώλωσαν λιγάκι από το δυναμικό παιχνίδι των «πράσινων», αλλά αν δεν υπήρχε ο… από μηχανής θεός Μήτρογλου, δεν θα έφευγαν με τους τρεις βαθμούς της νίκης από το «καμίνι» της Λεωφόρου.

Άξιο αναφοράς πως οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να πάρουν τη νίκη μετά από 30 χρόνια (!) στο γήπεδο της Λεωφόρου σε αγώνα πρωταθλήματος.

Όσον αφορά το ματς, το πρώτο ημίχρονο είχε πολύ κακό ρυθμό.  Οι δύο προπονητές ήταν καλά διαβασμένοι, με αποτέλεσμα και οι δύο ομάδες να είναι αρκετά σφιχτές στα μετόπισθεν και να μην επιτρέπουν τη δημιουργία ουσιαστικών φάσεων. Μοναδικές εξαιρέσεις, η εξαιρετική απόκρουση του Καπίνο στην κεφαλιά του Μήτρογλου (14’) και το άστοχο πλασέ του Μέντες (43’).

Στο δεύτερο μέρος από την άλλη, είδαμε ποδόσφαιρο αλλά με… διακοπές! Αρκετές οι φάσεις αλλά και τα παρατράγουδα, με τους οπαδούς των γηπεδούχων να πετούν φωτοβολίδες και αντικείμενα στο αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο… Πράνιτς, στην προσπάθειά του να διώξει μια κροτίδα, ενώ μια φωτοβολίδα πέρασε δίπλα από τον Μίτσελ!

Στα του ποδοσφαίρου, το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε, με τους δύο τεχνικούς, αρχικά να μην αλλάζουν κάτι, αλλά στη συνέχεια να έρχονται οι πρώτες κινήσεις από τον πάγκο. Ο Μίτσελ, προσπάθησε να φέρει φρέσκα πόδια στο γήπεδο, περνώντας μέσα Γιαταμπαρέ και Βάις, χωρίς όμως να αλλάξει το «μπλοκάρισμα» των φιλοξενούμενων στη δημιουργία φάσεων, την στιγμή που ο Παναθηναϊκός ήταν πιο επικίνδυνος.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία των Πειραιωτών έλαβε χώρα στο 60', με τον αφύλαχτο Μήτρογλου να παίρνει την κεφαλιά από ευνοϊκή θέση, όμως ο Καπίνο έδιωξε εντυπωσιακά και κράτησε το μηδέν στην εστία του. Η απάντηση του «τριφυλλιού» ήρθε δέκα λεπτά αργότερα (70'), με τον Φιγκερόα να βγαίνει απέναντι από τον Ρομπέρτο, όμως ο Αργεντινός ήταν άστοχος.

Τα λεπτά περνούσαν, το 0-0 δεν άλλαζε κι όπως είναι λογικό οι δύο ομάδες ήταν πολύ πιο επιφυλακτικές. Όποιος δεχόταν το γκολ θα έχανε το ντέρμπι και έτσι η πρώτη σκέψη των «αιωνίων» ήταν η άμυνα. Κι ενώ όλα έδειχναν πως δύσκολα κάτι θα αλλάξει, ανέλαβε… δράση ο «πιστολέρο» του Ολυμπιακού, Κώστας Μήτρογλου.

Ο Έλληνας επιθετικός, αφού πρώτα πήρε… παραμάζωμα τον Τριανταφυλλόπουλο, πάσαρε στον Φουστέρ, εκείνος του επέστρεψε ιδανικά την μπάλα και το πλασέ του κατέληξε στα δίχτυα του Καπίνο δίνοντας μία πολύτιμη για τη συνέχεια νίκη στον Ολυμπιακό.


 

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Ρισβάνης, Σίλντενφελντ, Νάνο, Μέντες, Λαγός (72' Αμπεΐντ), Ζέκα, Πράνιτς, Φιγκερόα (85' Κλωναρίδης), Μπεργκ.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Σιόβας, Χολέμπας, Μανιάτης, Σάμαρης, Κάμπελ (61' Γιαταμπαρέ), Φουστέρ (90+2' Εντινγκά), Σαβιόλα (66' Βάις), Μήτρογλου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 13:06