search
ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 05:56
MENU CLOSE

Πελεγρίνης: Προετοίμαζαν καιρό την παραπομπή μου

03.12.2013 06:39
Πελεγρίνης: Προετοίμαζαν καιρό την παραπομπή μου  - Media

«Την παραπομπή μου αυτή απεργάζονται καιρό τώρα κύκλοι που επιδιώκουν τη διάλυση του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών», ήταν η αντίδραση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόση Πελεγρίνη

«Την παραπομπή μου αυτή απεργάζονται καιρό τώρα κύκλοι που επιδιώκουν τη διάλυση του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών», ήταν η αντίδραση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόση Πελεγρίνη, με το που πληροφορήθηκε την παραπομπή του στο Πειθαρχικό Συμβούλιο από τον υπουργό Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλο.

«Όπως ενημερώθηκα από δημοσιογραφικές πληροφορίες, το περιεχόμενο των οποίων αδυνατώ να πιστέψω, ο κ. Υπουργός Παιδείας προέβη σε πειθαρχική δίωξή μου. Ευχαριστώ πολύ τον συνάδελφο, καθηγητή και υπουργό Παιδείας, κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο για την υψηλή τιμή που μου έκανε να παραπέμψει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο εν ενεργεία εκλεγμένο πρύτανη για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους», δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

«Αφήνω στην πανεπιστημιακή κοινότητα να αποφασίσει για την τύχη του πρύτανή της», ανέφερε ο κ. Πελεγρίνης.

Σύγκλητος ΑΠΘ: Άμεση επανεξέταση της παραπομπής Πελεγρίνη
 
Η Σύγκλητος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ανακοίνωσή της  θεωρεί «αβάσιμη την πειθαρχική κατηγορία που απαγγέλθηκε στον Πρύτανη του ΕΚΠΑ». 
«Η παραπομπή αυτή δυναμιτίζει το διάλογο για την επίλυση του προβλήματος της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων στο σύνολο των θιγόμενων πανεπιστημίων και για το λόγο αυτό πρέπει να επανεξεταστεί άμεσα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Συγκλήτου. 

ΣΥΡΙΖΑ: Να αποπεμφθεί ο Αρβανιτόπουλος
 
«Αυτός που χρειάζεται όχι μόνο να παραπεμφθεί αλλά να αποπεμφθεί είναι ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας», σχολίασε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ την απόφαση του υπουργού για παραπομπή του Θ. Πελεγρίνη  στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.
Χαρακτήρισε τη στάση του «αυταρχική και αφερέγγυα λέγοντας πως εκείνος διακόπτει τον διάλογο, τονίζοντας πως για πρώτη φορά στα χρονικά δημοκρατικής ομαλότητας υπάρχει πειθαρχική δίωξη Πρύτανη Πανεπιστημιακού Ιδρύματος για παράβαση καθήκοντος.
 
«Δεν ευθύνεται ο Πρύτανης για τη μη λειτουργία του Πανεπιστημίου, αλλά η κυβέρνηση με την πολιτική της που απαξιώνει τα δημόσια Πανεπιστήμια, αποστερώντας πόρους και ανθρώπινο δυναμικό και τα οδηγεί σε σημείο να μην μπορούν να εκπληρώσουν το κοινωνικό και ακαδημαϊκό τους έργο», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η αξιωματικής αντιπολίτευσης.
 
Στην αντεπίθεση πέρασε το βράδυ της Δευτέρας ο υπουργός Παιδείας, ο οποίος με δήλωσή του χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ως «υποβολέα και πρωταγωνιστή αυτής της θλιβερής παράστασης, που αντί για θεατές έχει θύματα: τους φοιτητές και τις οικογένειές τους», γεγονός που όπως είπε ο κ. Αρβανιτόπουλος, αποδεικνύεται από την «εσπευσμένη παροχή προστασίας στον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Πελεγρίνη».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 01:02