search
ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 08:15
MENU CLOSE

Συνάντηση υπουργού – πρυτάνεων για τον Πελεγρίνη

03.12.2013 08:36
Λιτότητα και... επιτυχίες στην παιδεία θέλει ο Αρβανιτόπουλος - Media

Έκτακτη συνάντηση πραγματοποιείται στις 15:00 το μεσημέρι της Τρίτης ανάμεσα στον υπουργό Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλο και τη Σύνοδο των Πρυτάνεων, για να βρεθεί λύση που δεν περιλαμβάνει… πειθαρχικές διώξεις.

Έκτακτη συνάντηση πραγματοποιείται στις 15:00 το μεσημέρι της Τρίτης ανάμεσα στον υπουργό Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλο και τη Σύνοδο των Πρυτάνεων, για να βρεθεί λύση που δεν περιλαμβάνει… πειθαρχικές διώξεις.

Συγκεκριμένα, ο προεδρεύων της Συνόδου και Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γ. Μυλόπουλος μετά την πληροφόρηση που είχε σχετικά με την παραπομπή του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θ. Πελεγρίνη, στο πειθαρχικό Συμβούλιο ζήτησε συνάντηση με τον υπουργό, την οποία και αποδέχτηκε ο κ.Αρβανιτόπουλος.

«Παρά την προσπάθειά μου να τον μεταπείσω προβάλλοντας ως επιχείρημα τον αναποτελεσματικό και ατελέσφορο μιας τέτοιας απόφασης αλλά και τον κίνδυνο να πυροδοτήσει νέα ένταση και να αναζωπυρώσει το κλίμα ο υπουργός επέμεινε στην απόφασή του», είπε ο κ. Μυλόπουλος στα υπόλοιπα μέλη της Συνόδου, από τα οποία ζήτησε να παραστούν στη σημερινή συνάντηση για βρεθεί κάποια λύση «εκτόνωσης» της κατάστασης.

Αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά στα χρονικά ένας πρύτανης παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο από υπουργό Παιδείας.

Χριστοφιλοπούλου: Ο Πελεγρίνης επέλεξε το θέατρο και όχι το δράμα που ζουν οι Έλληνες φοιτητές

«Είναι κρίμα που ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών επέλεξε το θέατρο και όχι να λύσουμε από κοινού την τραγωδία και το δράμα που ζουν οι φοιτητές και οι οικογένειές τους. Ο καθένας πρέπει να παίρνει τις ευθύνες του και, μέχρι στιγμής, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ δεν μπορεί να αρθεί στο ύψος των ευθυνών του» δήλωσε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ευ.Χριστοφιλοπούλου.

Και πρόσθεσε ότι «ένα μεγάλο κομμάτι διοικήσεων, είτε στα Πανεπιστήμια, είτε στο δημόσιο, ζούσε με τη νοοτροπία της συνδιοίκησης, κυρίως με φοιτητικές ή συνδικαλιστικές παρατάξεις. Αυτό πρέπει να τελειώνει. Η χώρα χρειάζεται ένα άλλο μοντέλο ηγεσίας και διοίκησης, με δημοκρατία και σεβασμό στους θεσμούς».Νωρίτερα τη Δευτέρα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχε χαρακτηρίσει «ακατάλληλο» τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών για τη θέση του.  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 08:12