Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Προθεσμία για να απολογηθεί αύριο το απόγευμα έλαβε ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού», Χάρης Τομπούλογλου. Δεν υπάρχει "δωρεά" χωρίς απόφαση συμβουλίου δηλώνει ο Άδωνις Γεωργιάδης απαντώντας στον Χ. Τομπούλογλου.
Προθεσμία για να απολογηθεί αύριο το απόγευμα έλαβε ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού», Χάρης Τομπούλογλου, ο οποίος κατηγορείται σε υπόθεση εκβίασης εταιρείας που είχε κερδίσει σε διαγωνισμό του νοσοκομείου.
Προθεσμία, επίσης, έλαβε από την ανακρίτρια Διαφθοράς, που χειρίζεται την υπόθεση και ο 40χρονος που κατηγορείται στην υπόθεση για απλή συνέργεια στις πράξεις του κ. Τομπούλογλου.
Εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου ο κ. Τομπούλογλου επανέλαβε ότι «η Δικαιοσύνη θα λάμψει» καθώς όπως είναι γνωστό, αρνείται τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει και υποστηρίζει ότι οι 25.000 ευρώ, που συνελήφθη επ΄αυτοφώρω να παραλαμβάνει, ήταν ποσό που του δόθηκε για δωρεά στο νοσοκομείο.
Σημειώνεται πως ο Χάρης Τομπούλογλου με "συνοπτικές διαδικασίες" απομακρύνθηκε από τη θέση του στο Νοσοκομείο Παίδων αλλά και από την Εθνική Τράπεζα ενώ διεγράφη και από τη Νέα Δημοκρατία με την οποία πολιτευόταν.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης «αδειάζει» τον Τομπούλογλου για τα περί δωρεάς:
Δωρεά προφορική μέσα σε καφετέρια δεν υπάρχει, σχολίασε ο υπουργός Υγείας για τον ισχυρισμό του Χάρη Τομπούλογλου ότι τα 25.000 ευρώ που πήρε ήταν από δωρεά για το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Όπως σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης, για την αποδοχή της δωρεάς απαιτείται πρώτα σχετική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος και δεν μπορεί να εισπράξει τα χρήματα έτσι απλά ο πρόεδρος του δ.σ. ή ο διοικητής.
Σημειώνεται πως ο Χάρης Τομπούλογλου παύθηκε από τη θέση του προέδρου του δ.σ. του νοσοκομείου, ενώ επισπεύδονται και οι διαδικασίες για την αντικατάστασή του από ισόβιο μέλος στο Ίδρυμα «Παναγή και Αγλαΐας Κυριακού».
Την απόφαση έλαβε σε συνεδρίασή του το διοικητικό συμβούλιο του Νοσοκομείου.
Στην ίδια συνεδρίαση συζητήθηκε και η παραχώρηση των διαχειριστικών αρμοδιοτήτων στον κοινό διοικητή, των Νοσοκομείων «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού», Μάνο Παπασάββα, και την αναπληρώτρια διοικήτρια Μαρίνα Οικονόμου, η οποία, έως ότου εκλεγεί ο νέος πρόεδρος, θα εκτελεί τα χρέη προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».
Απαντώντας σε ερώτηση για το καθεστώς των δωρεών, ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε: «Η δωρεά για να γίνει, πρέπει να προηγηθεί αποδοχή της από το διοικητικό συμβούλιο και άρα να γνωρίζουμε όλοι ποιος δίνει τα χρήματα. Γιατί τα δίνει και σε ποιο σκοπό πάνε». «Δωρεά προφορική σε καφετέρια δεν υπάρχει» υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.
Ανάλογη ήταν και η εκτίμηση του συμβουλίου, τα μέλη του οποίου τόνισαν ότι η δωρεά γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη και αποδοχή του συμβουλίου, κάτι που στην περίπτωση Τομπούλογλου δεν συνέβη.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.