search
ΠΕΜΠΤΗ 17.07.2025 19:29
MENU CLOSE

Βόμβα του Β’ Παγκόσμιου Πόλεμου εξουδετερώθηκε στο Χονγκ Κονγκ

07.02.2014 08:15
Βόμβα του Β’ Παγκόσμιου Πόλεμου εξουδετερώθηκε στο Χονγκ Κονγκ - Media

Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ εξουδετέρωσε βόμβα 900 κιλών από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και την οποία εκτιμάται ότι είχε ρίξει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, όταν η Ιαπωνία κατέλαβε την τότε βρετανική επαρχία.

Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ εξουδετέρωσε βόμβα 900 κιλών από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και την οποία εκτιμάται ότι είχε ρίξει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, όταν η Ιαπωνία κατέλαβε την τότε βρετανική επαρχία.
 
Η βόμβα βρέθηκε σε εργοτάξιο και είναι η μεγαλύτερη που έχει εντοπιστεί στην πόλη. Οι αρχές απομάκρυναν περισσότερα από 2.200 άτομα από την περιοχή Χάπι Βάλεϊ όπου βρέθηκε η βόμβα AN-M66, η οποία περιείχε 450 κιλά εκρηκτικών.

Οι πυροτεχνουργοί αντιμετώπισαν δυσκολίες στο άνοιγμα οπών στη βόμβα, εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας εκρηκτικών που βρίσκονταν σε αυτήν.

«Επειδή τα εκρηκτικά μέσα (στη βόμβα) ήταν πολύ ευαίσθητα, έπρεπε να κόψουμε το κέλυφος σε περιβάλλον χαμηλής θερμοκρασίας, οπότε η διαδικασία πήρε περισσότερο χρόνο από όσο περιμέναμε» είπε ο επικεφαλής της ομάδας πυροτεχνουργών, Τζίμι Γουέν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 17.07.2025 19:28