search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 04:06
MENU CLOSE

Άλμα επί κοντώ: Ιστορία έγραψε ο Λαβιλενί – Κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ του Μπούμπκα (Video)

15.02.2014 18:16
Άλμα επί κοντώ: Ιστορία έγραψε ο Λαβιλενί – Κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ του Μπούμπκα (Video) - Media

Είκοσι χρόνια μετά το ρεκόρ του Σεργκέι Μπούμπκα (6.14μ) ο Γάλλος χρυσός Ολυμπιονίκης του Λονδίνου, Ρενό Λαβιλενί, «πέταξε» στα 6.16μ. στο Ντόνετσκ πετυχαίνοντας την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στο άλμα επί κοντώ.

Είκοσι χρόνια μετά το ρεκόρ του Σεργκέι Μπούμπκα (6.14μ) ο Γάλλος χρυσός Ολυμπιονίκης του Λονδίνου, Ρενό Λαβιλενί, «πέταξε» στα 6.16μ. στο Ντόνετσκ πετυχαίνοντας την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στο άλμα επί κοντώ.

Το «στοιχειωμένο» παγκόσμιο ρεκόρ του Μπούμκα κρατούσε από τις 31 Ιουλίου 1994, ωστόσο, από σήμερα ανήκει στο παρελθόν. Ο Λαβιλενί, που είχε ατομικό ρεκόρ 6.02μ το βελτίωσε κατά 14 εκατοστά κι έγραψε ιστορία στην ουκρανική πόλη.

Αξίζει, μάλιστα, να επισημανθεί ότι το ασύλληπτο παγκόσμιο ρεκόρ έγινε παρουσία του ίδιου του Ουκρανού παλαίμαχου αθλητή, ο οποίος ήταν αυτός που διοργάνωσε το τουρνουά στο επι κοντώ κι έγινε αυτόπτης μάρτυρας της μεγάλης επίδοσης.

Ο 27χρονος Λαβιλενί, εκτός του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου, έχει στην κατοχή του άλλα δύο χρυσά σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανοιχτού στίβου, τρία στις αντίστοιχες διοργανώσεις του κλειστού, ενώ σε παγκόσμια πρωταθλήματα μετράει δύο χάλκινα και ένα ασημένιο στον ανοιχτό στίβο και ένα χρυσό στον κλειστό.

Το παγκόσμιο ρεκόρ, επίσης, επιστρέφει σε γαλλικά χέρια μετά από 30 ολόκληρα χρόνια και συγκεκριμένα το 5.91μ του Τιερί Βινιερόν. Την ίδια χρόνια το έσπασε ο Σεργκέι Μπούμπκα και για τα επόμενα δέκα χρόνια ανέβαζε την επίδοση πόντο πόντο μέχρι το 1994 και τα 6.14μ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 03:36