search
ΤΡΙΤΗ 21.04.2026 02:31
MENU CLOSE

Παρακολουθεί αλλά δεν ανακατεύεται στην Ουκρανία η Ρωσία – Κυρώσεις ετοιμάζει η ΕΕ

19.02.2014 10:10
Παρακολουθεί αλλά δεν ανακατεύεται στην Ουκρανία η Ρωσία - Κυρώσεις ετοιμάζει η ΕΕ - Media

Κατά της παρέμβασης στα εσωτερικά της Ουκρανίας εξακολουθεί να τάσσεται η Μόσχα, αν και από το Κρεμλίνο τονίζεται ότι ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν παρακολουθεί προσεκτικά την αναταραχή στο Κίεβο.

Κατά της παρέμβασης στα εσωτερικά της Ουκρανίας εξακολουθεί να τάσσεται η Μόσχα, αν και από το Κρεμλίνο τονίζεται ότι ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν παρακολουθεί προσεκτικά την αναταραχή στο Κίεβο.
 
«Βασική αρχή είναι να μην παρεμβαίνουμε σε ό,τι συμβαίνει στο Κίεβο. Αυτό έχει ειπωθεί πολλές φορές και το Κρεμλίνο εμμένει σε αυτή τη γραμμή», δήλωσε ο γραμματέας Τύπου του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ στη ρωσική ενημερωτική ιστοσελίδα slon.ru.
 
Το υπουργείο Εξωτερικών έσπευσε πάντως να διαβεβαιώσει ότι η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει «όλη της την επιρροή» για να φέρει ειρήνη και ηρεμία στην Ουκρανία.

Ετοιμάζει κυρώσεις η ΕΕ στην Ουκρανία
 
Την επιβολή κυρώσεων έναντι εκείνων που είναι υπεύθυνοι για τη βία στην Ουκρανία προανήγγειλε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
 
«Έχουμε καταστήσει σαφές ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα απαντήσει σε οποιαδήποτε επιδείνωση της κατάστασης. Ως εκ τούτου αναμένουμε ότι θα συμφωνηθούν από τα κράτη – μέλη επείγοντα στοχευμένα μέτρα κατά εκείνvn που είναι υπεύθυνοι για τις βαιότητες και κάνουν υπερβολική χρήση βίας», αναφέρεται σε γραπτή του δήλωση.
 
Ο πρόεδρος της Κομισιόν κάλεσε επίσης όλες τις πλευρές να βάλουν αμέσως τέλος στις βιαιότητες και να δεσμευθούν για έναν διάλογο που θα ανταποκρίνεται στις «δημοκρατικές προσδοκίες» του ουκρανικού λαού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.04.2026 01:24