search
ΚΥΡΙΑΚΗ 09.11.2025 13:21
MENU CLOSE

«Παγώνουν» -προσωρινά- τα πρόστιμα

21.02.2014 07:06
Απίστευτο: Έρχονται πρόστιμα σε όσους δεν έχουν... e - mail - Media

«Κενό» προστίμων υπάρχει στην αγορά, με τον ελεγκτικό μηχανισμό να έχει σηκώσει τα «χέρια ψηλά», αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι η προχειρότητα των σχεδιασμών οδηγεί σε αδιέξοδο φορολογούμενους και φορολογικές αρχές.

«Κενό» προστίμων υπάρχει στην αγορά, με τον ελεγκτικό μηχανισμό να έχει σηκώσει τα «χέρια ψηλά», αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι η προχειρότητα των σχεδιασμών οδηγεί σε αδιέξοδο φορολογούμενους και φορολογικές αρχές.
 
Καθώς έληγε η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων Φ.Π.Α. από τις μεγάλες επιχειρήσεις, οι ελεγκτικές αρχές έλαβαν εντολή σε περίπτωση που διαπιστωθούν παραβάσεις να καταγραφούν αλλά να μην επιβληθούν τα προβλεπόμενα από την ισχύουσα νομοθεσία πρόστιμα.
 
Το «πάγωμα» των εξοντωτικών προστίμων που ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου 2014, παραδέχθηκε και κορυφαίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου, που τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση οι παραβάσεις θα βεβαιώνονται όμως τα πρόστιμα δεν θα επιβάλλονται, αφού σύντομα θα αλλάξουν προς το ευνοϊκότερο και η μείωση θα είναι, όπως πρώτη είχε επισημάνει η «Ν» (φ. 11.2.2014, σελ.1), «γενναία».
 
Συγκεκριμένα εξετάζεται όπως μειωθούν από 50% έως και 80% τα πρόστιμα που αφορούν την μη έγκαιρη καταβολή του ΦΠΑ αλλά και αυτά για τη μη έκδοση αποδείξεων.

Πηγή: Ναυτεμπορική

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 09.11.2025 13:11