Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Σε λιγότερο από μία ώρα θα έχετε ετοιμάσει ένα εντυπωσιακό, ελαφρύ επιδόρπιο, το οποίο μπορείτε να προσφέρετε στους καλεσμένους σας όλες τις εποχές του χρόνου.
Σε λιγότερο από μία ώρα θα έχετε ετοιμάσει ένα εντυπωσιακό, ελαφρύ επιδόρπιο, το οποίο μπορείτε να προσφέρετε στους καλεσμένους σας όλες τις εποχές του χρόνου.
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 35 ΛΕΠΤΑ
Υλικά
½ κ.γ. βούτυρο αγελαδινό
1 μεγάλη μπανάνα
2 αυγά
½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή μία βανιλίνη
50 γρ. γαλέτα ή ψίχουλα μπαγιάτικου ψωμιού
25 γρ. ζάχαρη
300 ml γάλα
4 κ.σ. μέλι
50 γρ. σταφίδα σουλτανίνα
4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
Μοσχοκάρυδο, τριμμένο
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180° C. Βουτυρώστε 4 στρογγυλά, πυρίμαχα, ατομικά φορμάκια (σαν και αυτά που βάζουμε τις κρέμες καραμελέ, αλλά να είναι κατάλληλα για ψήσιμο).
Σε ένα βαθύ μπολ, πολτοποιήστε την μπανάνα με ένα πιρούνι. Προσθέστε τα αυγά αφού τα έχετε χτυπήσει, τη βανίλια, τη γαλέτα, τη ζάχαρη, το γάλα και τις σταφίδες.
Ομογενοποιήστε με ένα σύρμα και μοιράστε το μείγμα στα 4 φορμάκια. Βάλτε τα μέσα σε ένα βαθύ ταψί και γεμίστε το ταψί με νερό τόσο που να μισο-καλύπτει τα φορμάκια (μπεν μαρί φούρνου).
Ψήστε για 35 λεπτά. Κατόπιν, αφήστε το γλυκό να κρυώσει και βυθίστε ένα μαχαίρι περιμετρικά στα φορμάκια για να ξεφορμαριστούν εύκολα τα πυργάκια. Αναποδογυρίστε τα σε πιάτα και περιχύστε τα με το μέλι. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και σερβίρετε, γαρνίροντας με μία κουταλιά σαντιγί από πάνω και φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.