search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 05:45
MENU CLOSE

Οι 7 τροφές που αποφεύγουν να τρώνε οι επιστήμονες

22.06.2014 07:12
Οι 7 τροφές που αποφεύγουν να τρώνε οι επιστήμονες - Media

Τροφές που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας, νόστιμες, έχουν συχνή παρουσία στο τραπέζι, ωστόσο  δεν θα επέλεγαν να τις καταναλώσουν οι ειδικοί, καθώς είναι επιβαρυμένες με τοξικά, χημικά ή πρόσθετα.

Τροφές που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας, νόστιμες, έχουν συχνή παρουσία στο τραπέζι , ωστόσο  δεν θα επέλεγαν να τις καταναλώσουν οι ειδικοί, καθώς είναι επιβαρυμένες με τοξικά, χημικά ή πρόσθετα.

Ο ενδοκρινολόγος: Ντοματοχυμό ή ντοματάκια από κονσέρβα
Η επίστρωση της κονσέρβας περιέχει διφαινόλη-Α. Πρόκειται για μία ουσία που μιμείται τη δράση των οιστρογόνων και ενοχοποιείται για πολλά προβλήματα. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ειδικούς η οξύτητα της ντομάτας συντελεί στη «μετανάστευση» της διφαινόλης από την κονσέρβα στο περιεχόμενό της.
Τι να κάνετε: Επιλέγετε ντομάτες και ντοματοχυμό σε χάρτινες ή ακόμα καλύτερα σε γυάλινες συσκευασίες.

Ο βιοτεχνολόγος: Σόγια
Ακριβώς επειδή το DNA τους έχει υποστεί μεταβολή, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την ασφάλειά τους, λόγω του ότι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί αρκετά χρόνια, ώστε να έχουν μελετηθεί πλήρως.
Τι να κάνετε: Επιλέγετε σόγια που να είναι πιστοποιημένα βιολογική ή/και μη γενετικά τροποποιημένη.

Ο εµβρυολόγος: Σολομός
Επειδή είναι λιπαρό ψάρι, «συγκεντρώνει» ευκολότερα βαρέα μέταλλα, όπως ο υδράργυρος, ο μόλυβδος.
Τι να κάνετε: Μην καταναλώνετε μεγάλα ψάρια περισσότερες από δύο φορές την εβδομάδα, περιορίστε την κατανάλωση του σολομού στη μία φορά τον μήνα και να τον αποφεύγετε στην εγκυμοσύνη.

Ο ογκολόγος: Αράπικα φιστίκια
Αναπτύσσουν μυκοτοξίνες και αλφατοξίνες, ουσίες αόρατες στο γυμνό μάτι και εμφανίζονται είτε από τη μη σωστή καλλιέργεια είτε λόγω της κακής συντήρησης των ξηρών καρπών.
Τι να κάνετε: Φροντίζετε οι ξηροί καρποί που αγοράζετε να είναι ελεγμένοι, συσκευασμένοι και όχι ανώνυμοι ή αγνώστου προέλευσης.

Ο γεωπόνος: Μη βιολογικές πατάτες και καρότα
Όλα τα λαχανικά των οποίων τρώμε τους βολβούς είναι πιο επιβαρυμένα από λιπάσματα και άλλες ουσίες που υπάρχουν στο χώμα.
Τι να κάνετε: Επιλέγετε βιολογικά λαχανικά, τα οποία αποδεδειγμένα καλλιεργούνται χωρίς λιπάσματα, εντομοκτόνα και χημικά.

Ο φαρμακολόγος: Αγελαδινό γάλα
Οι ορμόνες που χρησιμοποιούνται από τους κτηνοτρόφους για την αύξηση της παραγωγής γάλακτος και τα αντιβιοτικά για να μην αρρωσταίνουν τα ζώα, περνούν στο γάλα που φτάνει στα ποτήρια μας.
Τι να κάνετε: Επιλέγετε κατσικίσιο γάλα όποτε μπορείτε και βιολογικό αγελαδινό.

Ο τοξικολόγος: Μη βιολογικά αυγά και κοτόπουλο
Οι διοξίνες, με τις οποίες είναι επιβαρυμένα, αποθηκεύονται στο λίπος και δρουν συσσωρευτικά, παρεμβαίνοντας στη λειτουργία του ενδοκρινικού συστήματος όχι μόνο του ανθρώπου που έχει εκτεθεί σε αυτές, αλλά και των απογόνων του..
Τι να κάνετε: Προτιμάτε τα βιολογικά ζωικά προϊόντα ή ζώα που γνωρίζετε με τι έχουν τραφεί.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34