Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Μαρμελάδα, με ιδιαίτερες νότες γεύσης από το τζίντζερ και την αρμπαρόριζα, αλλά και με λίγο χυμό λεμονιού.
Μαρμελάδα, με ιδιαίτερες νότες γεύσης από το τζίντζερ και την αρμπαρόριζα, αλλά και με λίγο χυμό λεμονιού.
ΜΕΡΙΔΕΣ: 2 ΜΕΓΑΛΑ ΒΑΖΑ
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 35 ΛΕΠΤΑ
1 κιλό βερίκοκα (ζυγισμένα αφού αφαιρέσετε τα κουκούτσια)
1 κιλό ζάχαρη
1 κ. σ. τριμμένο τζίντζερ
1 φλούδα λεμονιού
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 κλωναράκια αρμπαρόριζα
½ φακελάκι πηκτίνη
Εκτέλεση:
Αφού έχουμε πλύνει τα βερίκοκα και έχουμε αφαιρέσει τα κουκούτσια, τα τοποθετούμε εναλλάξ με τη ζάχαρη σε μία μεγάλη κατσαρόλα και τα αφήνουμε για 8 ώρες περίπου.
Κατόπιν, ανακατεύουμε τα βερίκοκα με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε το μισό χυμό λεμονιού, τη φλούδα λεμονιού, το τριμμένο τζίντζερ, την αρμπαρόριζα και την πηκτίνη και τα βάζουμε στη φωτιά.
Βράζουμε για περίπου 30 λεπτά και όταν αρχίσει ο αφρός να υπερχειλίζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και ξαφρίζουμε με τρυπητή κουτάλα. Στο τέλος προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αφαιρούμε τη φλούδα λεμονιού και την αρμπαρόριζα. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει και μετά μοιράζουμε τη μαρμελάδα σε μεγάλα, αποστειρωμένα βάζα.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.