Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Με 51 ψήφους υπέρ, 46 κατά και ένα «παρών» υπερψηφίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης στη Βουλή, το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.
Με 51 ψήφους υπέρ, 46 κατά και ένα «παρών» υπερψηφίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης στη Βουλή, το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ..
Υπέρ ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ κατά ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ και οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές.
Παρών δήλωσε ο ανεξάρτητος Βουλευτής Νικήτας Κακλαμάνης.
Από την ψηφοφορία απουσίασε η Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου που αντικαταστάθηκε την τελευταία στιγμή από τον υπουργό περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης και Ηλίας Παναγιώταρος.
Επίσης αντικαθαστάθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κόλλιας ο οποίος είναι υπάλληλος της ΔΕΗ. Παρότι δεν είχε εκφραστεί τις προηγούμενες μέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρούταν ''επικίνδυνος' να καταψηφίσει και έτσι αποφασίστηκε η αντικατάστασή του.
Στην ψηφοφορία πήραν μέρος 98 βουλευτές.
Είχε προηγηθεί θυελλώδης συνεδρίαση με έντονες αντεγκλήσεις μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.
Κατατέθηκαν 4 προτάσεις για δημοψήφισμα
Μετά την ψήφιση του νομοσχέδιου, κατατέθηκαν οι προτάσεις για δημοψήφισμα από ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητους Έλληνες, Ανεξάρτητους Βουλευτές και Χρυσή Αυγή.
Μέχρι στιγμής ο συνολικός αριθμός των βουλευτών που υπογράφουν τις προτάσεις ανέρχεται στους 115.
Αναμένεται να κατατεθούν οι προτάσεις από ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ και από το περιεχόμενό τους θα εξαρτηθεί αν θα γίνει πραγματικότητα ο αριθμός 120 που είναι αναγκαίος ώστε να γίνει συζήτηση στην Ολομέλεια.
Ωστόσο ο χρόνος μετρά αντίστροφα, καθώς με απόφαση της κυβέρνησης το νομοσχέδιο ψηφίστηκε και επί του συνόλου και μένει η υπογραφή του Πρεοδρικού διατάγματος ώστε το νομοσχέδιο να πάρει αριθμό ΦΕΚ βάζοντας "ταφόπλακα" στα σχέδια περί δημοψηφίσματος.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.